Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariaţii de la Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de miercuri, sediul Ministerului Agriculturii

Marţi, 16 August 2011 (13:37:32)

Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare pichetează, începând de miercuri, sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru neplata salariilor de la sfârşitul lunii mai, informează, marţi, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa".

Salariaţii de la Îmbunătăţiri Funciare, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit drepturile salariale de la sfârşitul lunii mai, vor picheta sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, începând de miecuri, între orele 11.00 - 15.00, la acţiune urmând să participe zilnic aproximativ o sută de angajaţi.

Sindicaliştii acuză Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA că încălcă prevederilor Constituţiei şi ale Codului Muncii conform cărora, pentru munca prestată, fiecare salariat are dreptul la un salariu ce se plăteşte înaintea oricăror obligaţii băneşti ale angajatorului.

"Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA este persoană juridică română, de interes public naţional, care administrează cu cei 5000 salariaţi amenajările de irigaţii, desecare, drenaj, lucrările de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor. Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 milioane dolari, acordat României de Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare este în pragul colapsului", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Sindicaliştii afirmă că situaţia este cu atât mai gravă cu cât România a fost şi este grav afectată de transformări climaterice ce au avut ca efect inundaţii, alunecări de teren, ruperi de diguri la Dunăre şi pe râuri interioare, eroziuni puternice ale solului, secetă.

De asemenea, deşi în Strategia fiscal bugetară pe perioada 2012 - 2014 Guvernul României şi-a propus ca obiective asigurarea securităţii alimentare, modernizarea şi extinderea infrastructurii de îmbunătăţiri funciare, adaptarea agriculturii la schimbările climatice Administraţia Naţională din Îmbunătăţiri Funciare RA va fi pusă în situaţia de a lua măsuri drastice precum: retragerea personalului de pe cei 2.199 kilometri de diguri, din care 1.100 km la Dunăre sau abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 cantoane de apărare.

Sindicaliştii afirmă că instituţia va trebui să abandoneze şi lucrările din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brăilei (digul inelar cu o lungime de 150 kilometri ce protejează cele 11 localităţi din incintă de cei aproximativ trei metri de apă ce se află deasupra nivelului solului), precum şi 3.860 staţii de pompare de irigaţii şi de desecări.

În contextul actual, sindicaliştii nu exclud nici posibilitatea apariţiei de probleme în derularea unor contracte internaţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii de la Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de miercuri, sediul Ministerului Agriculturii.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii de la Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de miercuri, sediul Ministerului Agriculturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei