Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Program turistic

„Pelerin în Bucovina” s-a încheiat la Putna, în prezenţa a peste 25.000 de oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Programul turistic „Pelerin în Bucovina” s-a încheiat ieri, la Putna, în prezenţa a peste 25.000 de oameni veniţi din ţară, dar şi din străinătate. Încă de la primele ore ale dimineţii, curtea interioară a mănăstirii a fost plină de pelerini care au dorit să participe la Sfânta Liturghie, prilejuită de hramul Mănăstirii Putna – Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, PS Meletie, Episcop al Hotinului (Ucraina), părintele arhimandrit MelchisedecVelnic, stareţul mănăstirii Putna.

 

Sărbătoare în „Ierusalimul neamului românesc”

Aflat în mijlocul pelerinilor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că programul turistic „Pelerin în Bucovina” „este un început şi un examen pe care noi l-am câştigat, în sensul de a încuraja acest turism – pelerin. Pelerinul vine pe jos, cu bicicleta, cu căruţa şi eu sunt foarte bucuros că am putut să oferim românilor şi străinilor ceva deosebit în judeţul Suceava. Azi la Putna (n. r. ieri) au fost peste 25.000 de turişti. Mă bucur că au fost mulţi pelerini”.

Flutur a mai completat că este foarte important ca oamenii sa fie atraşi de fel de fel de evenimente.

„Slujba, rugăciunea la mormântul marelui voievod Ştefan cel Mare au fost cele mai importante. Sunt bucuros că a fost şi vreme bună, că m-am întâlnit cu foarte mulţi prieteni şi am putut să venim, împreună, la această mare sărbătoare, aici, în Ierusalimul neamului românesc”, a completat Gheorghe Flutur.

 

„Bucovina a devenit principala atracţie turistică pentru români”

Preşedintele CJ a mai precizat că datele furnizate de agenţiile de turism duc la concluzia că în perioada desfăşurării programului „Pelerin în Bucovina”, în judeţ, gradul de ocupare în pensiuni a fost de aproape sută la sută, turiştii solicitând cazare şi în gospodăriile ţărăneşti (la Putna, Suceviţa, Ciocăneşti, Mănăstirea Humorului sau Cacica).

„Înseamnă că Bucovina a devenit principala atracţie turistică pentru români şi mă bucur că programele noastre au reuşit. Noi, bucovinenii, suntem primitori şi oameni gospodari şi de aceea foarte mulţi turişti au venit în judeţul Suceava. Dacă pensiunile turistice sunt arhipline, pentru noi este o mare bucurie”, a mai spus Gheorghe Flutur, care a fost însoţit la Putna de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, secretarul Senatului, senatorul PD-L Orest Onofrei, deputaţii PD-L Ioan Bălan şi Gheorghe Coroamă şi senatorul Tiberiu Prodan. La slujbă a participat şi subprefectul Sucevei, Angela Zarojanu. Deputatul PD-L Ioan Bălan a declarat că orice cuvânt este de prisos într-o zi precum „sărbătoarea de la Putna” de pe 15 august, şi în special cuvintele politicienilor.

 

Concert extraordinar cu Corul Madrigal, la Putna

Pelerinii veniţi la Putna au avut parte ieri şi de un concert extraordinar susţinut de Corul Madrigal. Corul Madrigal a susţinut un concert de muzică religioasă, acest eveniment de excepţie fiind prilejuit şi de împlinirea a 140 de ani de la primul Congres al studenţimii române de la Putna din 1871, la care participaseră, la vremea respectivă, Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ciprian Porumbescu.

În curtea mănăstirii se aflau circa 1.000 de studenţi din ţară şi din străinătate, de pe toate continentele, unii îmbrăcaţi în costume populare, purtând în mâini steaguri tricolore, animaţi de motto-ul evenimentului: „România Jună: Înainte, Împreună”.

Unii pelerini au ales să se plimbe ieri cu trenul de epocă, alţii au putut urmări la Putna, în aproprierea mănăstirii, piesa „Apus de soare”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea, în interpretarea actorilor Teatrului „Mihai Eminescu”, din Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pelerin în Bucovina” s-a încheiat la Putna, în prezenţa a peste 25.000 de oameni.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
„Pelerin în Bucovina” s-a încheiat la Putna, în prezenţa a peste 25.000 de oameni4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos dar nu prea..! trimis de
(16 aug 2011, 11:52:25
Am fost si eu, multa lume din toate colturile tarii,chiar side peste hotare, atmosfera frumoasa de sarbatoare .
Ma intreb a cui a fost ideia ca in zona de la Primarie spre Manastiere sa lase acei comercianti care numai din "peisaj" nu faceau parte, care vindeau numai chinezarii si nicidecum ceva autentic pentru "Pelerin in Bucovina"...e pacat ca o asa sarbatoare sa fie tulburata de acei comercianti de nimicuri!
1.1  RE: Frumos dar nu prea..! trimis de
(16 aug 2011, 22:17:56
Probabil aia de la tarabe erau intreprizatorii promovati de PDL care au drept scop scoaterea romaniei din criza. La asa partid... asa patroni.
1.2  RE: Frumos dar nu prea..! trimis de
(17 aug 2011, 08:14:35
eu merg la hram de 20 ani,in fiecare an...bunicii mei sunt din Putna....comerciantii sunt prezenti de fiecare data....e urat ,intradevar,dar nu e un obicei nou....numarul pelerinilor a fost mare mereu,deci Flutur nu-si poate insusi succesul hramului....
2.   Pelerin in bucovina trimis de
(16 aug 2011, 13:24:54
un proiect sortit esecului de la bun inceput (ca si celelalte initiate de flutur de altfel).titluri pompoase , multa gargara , paine , sare, festivism...si praful care se va asterne peste toate astea.Turistii cu bani oricum prefera alte zone ale tarii si nu pun botul la vrajeala lui flutur.

2.1  RE: Pelerin in bucovina trimis de
(16 aug 2011, 16:27:59
Ai luat etnobotanice inainte sa scrii asa ceva sau asa esti tu ingust in gandire din nastere?!
3.   Mesaj lui flutur trimis de
(16 aug 2011, 16:56:55
latrau ordinar,de cand sunt copila vin la manastirea Putna de 15 august.Toata Bucovina si nu numai se aduna aici [de sute de ani,Eminescu,Porumbescu etc]nu cum scriu ziarele, ca acest proiect "pelerin in bucovina" iti apartine.da poate banii care ii furi din acest proiect.........
4.   Si stefan se rasuceste in mormant... trimis de
(16 aug 2011, 17:09:26
pocaitii nu sunt in pelerinaj[lipsa cravatei verde la onofrei],dar prosteala oare mai tine?hramul manastirii putna dainuie de sute de ani ,dom presedinte,proiectul tau e numai pe hartii....va pieri asa cum pdl.......................si apropo va aplaudat pelerinii la putna,cand au auzit ca aceasta sarbatoare face parte din marele tau proiect?
5.   Ha ha... trimis de
(16 aug 2011, 18:08:07
oare angajatii de la Ansamblul Ciprian Porumbescu erau tot pelerini?? sau erau acolo sa mai creasca la numar pelerinii...:)) (cei mai place lui Flutur sa-si frece angajatii!)
6.   Pentru Arhiepiscopul Pimen trimis de
(16 aug 2011, 18:13:47
O întrebare simplă: de ce la Nicula anul acesta au fost peste 60.000 credincioşi şi la Putna, cu toată fandoseala lui Flutur, sub 5.000 (inclusiv beţivii de meserie). Apoi: Dumneavoastră trebuie să apăraţi învăţătura Bisericii. Se vede treaba că nu aţi reuşit să explicaţi tov. Flutur ce este un pelerinaj şi ce este o excursie. Nu credeţi că ar trebui să Vă retrageţi la odihnă ?
7.   Scarba, scarba, greata. trimis de
(16 aug 2011, 20:46:02
Acest individ se crede trimisul Domnului pentru judetul Suceava. Mai trist este faptul ca toata sleahta de popi si calugari, in frunte cu Pimen, ii sufla intre coarne. Oare sa fie mai presus banul si interesele decat slujirea LUI DUMNEZEU? Pe astia de la PD-Laturi ii stim foarte bine cum grohaie si mananca rahat din troaca mare dar partea popeasca ce interes poate sa aiba. Incurcate mai sunt poalele popii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei