Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Sistemul de asistenţă socială este un sistem de mită electorală cu borderou

Marţi, 16 August 2011 (15:51:07)

Sistemul de asistenţă socială este "un sistem de mită electorală cu borderou", fiecare primar fiind bucuros să dea ajutoare sociale contra voturi, mai ales că legile actuale nu permit inspectorilor sociali să aplice sancţiuni primarilor găsiţi cu nereguli, a declarat, marţi, ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, a precizat că legile privind funcţionarea Inspecţiei Sociale şi rolul inspectorilor sociali trebuie modificate, astfel încât să existe un control real al banilor cheltuiţi în asistenţă socială.

"Dacă inspectorul social merge la primărie şi constată că nu există corespondenţă între ancheta socială şi ce este în realitate, nu poate face nimic. Legile actuale nu-i permit să aplice sancţiuni. Poate cere doar refacerea anchetei sociale, dar dacă iese la fel, nu mai are ce face. Fiecare primar va fi bucuros să dea ajutoare sociale contra voturi. Este un sistem de mită electorală cu borderou", a spus ministrul Sebastian Lăzăroiu.

El a precizat că pot fi cazuri în care s-au produs unele erori, dar în cele mai multe situaţii este vorba de fraudare, fiind familii bogate care beneficiază de ajutoare sociale.

"La venitul minim garantat, 40 la sută dintre cei mai bogaţi români iau şapte la sută din totalul sumelor alocate, 40 la sută dintre cei mai bogaţi români iau cinci la sută din totalul sumelor pentru alocaţiile de sprijinirea a familiilor. (…) Cred că avem suficient de mulţi săraci ca să nu mai inventăm şi alţii", a mai spus ministrul Muncii.

Lăzăroiu a afirmat că un al doilea viciu al sistemului de asistenţă socială, pe lângă controlul suficient, este dependenţa asistaţilor de ajutoare sociale.

Demnitarul a mai spus că vrea ca până la alegerile de anul viitor să facă ordine în sistem, astfel încât să fie evitată mita electorală.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Sistemul de asistenţă socială este un sistem de mită electorală cu borderou.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Sistemul de asistenţă socială este un sistem de mită electorală cu borderou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei