Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: În cazul celor care fraudează sistemul ar trebui să se meargă până la răspundere penală

Marţi, 16 August 2011 (16:39:57)

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marţi, că în cazurile în care se constată fraudarea sistemului de asistenţă socială ar trebui să se poată merge până la răspunderea penală, în prezent neexistând în lege măsuri clare pentru recuperarea banilor cheltuiţi ilegal.

Ministrul Sebastian Lăzăroiu a spus că, în prezent, în cazul primarilor care acordă ilegal ajutoare sociale, inspectorii sociali nu pot decât să recomande încetarea plăţilor sau refacerea anchetelor sociale, dar sumele cheltuite pentru plata acelor ajutoare nu pot fi recuperaţi.

"Trebuie mers până la răspunderea penală. (…) Acum se poate sesiza Parchetul", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul a mai spus că Inspecţia Socială, pe lângă faptul că nu are suficientă autoritate, are doar 136 de angajaţi, adică în jur de doi inspectori pe judeţ.

"Cum pot verifica 100 de oameni 14 miliarde de lei şi opt milioane de asistaţi sociali? Această Inspecţie Socială a avut 350 de angajaţi, dar după restructurări s-au luat oameni. S-a făcut acea Agenţie pentru Prestaţii Sociale, casieriile lui Moş Crăciun, care face plăţi. În loc ca plăţile să le facă primăriile, le face ministerul. ANPS are cam 25 de oameni pe judeţ iar inspectorii care ar trebui să verifice cum dau primarii banii sunt vreo 80", a adăugat Lăzăroiu.

El a precizat că în noua sesiune parlamentară va fi reorganizată Inspecţia Socială, care ar trebui să funcţioneze precum Inspecţia Muncii.

Ministrul Sebastian Lăzăroiu a mai spus că, în opinia sa, ar fi necesari cel puţin 10 inspectori sociali în fiecare judeţ, iar acest lucru nu trebui să însemne noi angajări, ci transferarea oamenilor din alte instituţii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: În cazul celor care fraudează sistemul ar trebui să se meargă până la răspundere penală.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: În cazul celor care fraudează sistemul ar trebui să se meargă până la răspundere penală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei