Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Zona de vest beneficiază de cele mai importante investiţii în infrastructură

Marţi, 9 August 2011 (15:11:26)

Permierul Emil Boc a declarat, marţi, pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, că zona de vest beneficiază de "cele mai importante investiţii în infrastructură", el referindu-se la mai multe tronsoane de autostradă de pe Coridorul IV pan-european, care vor fi finalizate sau urmează să fie începute.

"Zona de vest beneficiază de cele mai importante investiţii în infrastructură, având în vedere că suntem pe Coridorul IV. Pe de o parte vorbim de Arad-Timişoara, vorbim de centura Aradului, vorbim de Timişoara-Lugoj, vorbim de Nădlac-Arad. Sunt lucrări importante de infrastructură şi care sunt finanţate în bună parte din resurse europene şi noi ne asigurăm că aceste lucrări vor fi terminate conform graficelor", a declarat Emil Boc, în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul lor, reprezentanţii CNADNR, care l-au însoţit pe premier, au afirmat că lucrările pe tronsonul Arad-Nădlac vor începe în luna septembrie, iar lucrările pe primul tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, al cărui proiect a fost aprobat marţi, vor începe la sfârşitul lunii august.

Reprezentanţii consorţiului care construieşte autostrada Arad-Timişoara l-au informat pe premier că stadiul de realizare a lucrărilor este de 74 la sută, iar pe această autostradă se va putea circula cel târziu în 15 decembrie, urmând ca finalizarea integrală a lucrărilor să fie în trimestrul doi al anului viitor.

Întrebat de jurnalişti dacă după realizarea acestor tronsoane de autostradă va fi introdusă o taxă, premierul a spus că acest lucru va fi discutat în exerciţiul financiar următor.

"Din exerciţiul financiar următor discutăm despre aceste taxe. Şi multe autostrăzi din România se vor face în parteneriat public-privat, care va însemna contribuţia prin taxă. De exemplu, probabil, Sibiu-Piteşti sau Comarnic-Braşov. Sunt lucrări care vor putea fi făcute numai în parteneriat public-privat. Peste tot în lume autostrăzile se fac şi cu taxă, nu există resurse financiare de la buget ca toate lucrările de acest fel să se facă pe bani publici", a spus Boc.

Întrebat care va fi cuantumul acestei taxe, Boc a spus că acesta va fi stabilit "la momentul potrivit".

Totodată, Boc a afirmat că centura de ocolire sud a Timişoarei se află în stadiu de proiectare, iar realizarea acesteia va fi inclusă în exerciţiul bugetar 2013-2020.

Lucrările la autostrada Timişoara-Arad au început în vara anului 2009. Potrivit proiectului iniţial, lucrările la autostradă ar fi trebuit să înceapă în 26 ianuarie 2009 şi să se finalizeze în 26 ianuarie 2011.

Costul total al realizării autostrăzii Arad-Timişoara, neincluzând şi centura de ocolire a Aradului, în lungime de 32,25 kilometri, este de 135,43 milione de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Zona de vest beneficiază de cele mai importante investiţii în infrastructură.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Zona de vest beneficiază de cele mai importante investiţii în infrastructură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei