Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Ar trebui regândită eficacitatea instituţiei Avocatului Poporului

Miercuri, 6 Iulie 2011 (15:02:05)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că ar trebui "regândită fundamental" eficacitatea Avocatului Poporului, arătând că în alte ţări această instituţie "are dinţi" şi "când rosteşte ceva, chiar se întâmplă ceva".

"La instituţia Avocatul Poporului, din punctul meu de vedere, trebuie să regândim fundamental eficacitatea acestei instituţii, pentru că, în alte ţări, inculsiv în cele nou venite în UE, Avocatul Poporului chiar are dinţi, când rosteşte ceva şi se pronunţă pe ceva, chiar se întâmplă ceva şi în România trebuie să fie regândit în sensul unei instituţii redutabile", a explicat Geoană.

El a spus că protecţia copilului şi lupta împotriva discriminării trebuie să devină "chestiuni redutabile". "Aşa cum antidiscriminarea trebuie să devină o chestiune redutabilă, aşa cum protecţia copilului trebuie să devină o chestiune redutabilă, cred că de multe ori avem senzaţia, creăm nişte instiuţii mai degrabă din dorinţa de a compensa faptul că nu avem eficacitate în acţiunile noastre", a menţionat Mircea Geoană.

El a făcut aceste precizări la dezbaterea "Administraţia în beneficiul Copiilor", la care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că a depus la Parlament o iniţiativă legislativă privind înfiinţarea Avocatului Copilului, instituţie care va funcţiona în cadrul Avocatului Poporului.

Anastase a spus că nu trebuie amestecate lucrurile , precizând că legea Avocatului Copilului a aşteptat de mai multă vreme şi trebuie adoptată şi că dezbaterea legată de modificarea legii Avocatului Poporului ar putea dura mai mult timp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Ar trebui regândită eficacitatea instituţiei Avocatului Poporului.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Ar trebui regândită eficacitatea instituţiei Avocatului Poporului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei