Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Constanda câştigă 290 mil.euro în procesul cu Primăria Capitalei, în privinţa unor terenuri

Miercuri, 6 Iulie 2011 (13:15:54)

Omul de afaceri Costică Constanda a câştigat 290 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei şi municipiul Bucureşti, reprezentat de CGMB, în privinţa unor terenuri, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, scrie Ziarul Financiar.

Decizia a fost luată de secţia a patra civilă a Tribunalului Bucureşti, sentinţa putând fi însă atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Constanda a fost reprezentat în acest caz de avocaţii Valeriu Stoica, Florea Gheorghe şi Traian Briciu.

De partea cealaltă, primăria a fost reprezentată de Daniel Ştefănică, iar consilierii de avocatul George Stancov.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată până în prezent unui om de afaceri într-un proces cu o instituţie a statului.

În acest proces, Costică Constanda a cerut anularea contractului cu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru terenul şi construcţiile din Satul Francez, precum şi daune de aproximativ 160 milioane de euro, pentru că CGMB nu a aprobat PUZ-ul pentru ridicarea unor imobile.

În acţiunea introdusă la Tribunalul Bucureşti împotriva Primăriei Capitalei şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) Costică Constanda şi soţia acestuia au cerut anularea contractului din 2008 prin care pentru terenul de 28.500 de metri pătraţi pe care îl avea în proprietate în Parcul Bordei (pe care putea ridica imobile de cel puţin patru etaje), omul de afaceri a primit un teren cu aceeaşi suprafaţă în zona cunoscută ca Satul Francez, precum şi construcţiile edificate pe acesta aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti.

Avocatul lui Constanda declara că omul de afaceri a cerut anularea contractului cu Primăria Capitalei, pentru că proiectul privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) solicitat de clientul său pentru ridicare unor imobile de 28 de metri înălţime în Satul Francez nu a fost aprobat de consilierii generali.

În 17 ianuarie 2008, CGMB a aprobat proiectul privind schimbul pentru terenul din Parcul Bordei cu unul din Satul Francez şi mai multe clădiri construite pe acesta, aparţinând municipalităţii. Astfel, pentru terenul de 28.500 de metri pătraţi pe care Costică Constanda îl avea în proprietate în Parcul Bordei, omul de afaceri a primit un teren cu aceeaşi suprafaţă în zona cunoscută ca Satul Francez, precum şi construcţiile edificate pe acesta aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti.

Costică Constanda a renunţat astfel la despăgubirile de peste 17 milioane de euro şi penalităţile pe care municipalitatea trebuie să i le achite.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constanda câştigă 290 mil.euro în procesul cu Primăria Capitalei, în privinţa unor terenuri.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constanda câştigă 290 mil.euro în procesul cu Primăria Capitalei, în privinţa unor terenuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei