Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2011 - Anul XVI, nr. 129 (4727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 850 de angajaţi ai Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi

Vineri, 3 Iunie 2011 (16:55:23)

Aproximativ 850 de angajaţi din cadrul Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi, primii 500, care lucrează în cadrul structurii CFR Marfă, urmând să fie concediaţi începând cu 8 iulie, a anunţat, vineri, preşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial (FSMC), Gheorghe Frăţică, a spus că pentru ceilalţi 200 de angajaţi de la CFR Călători şi 126 de la CFR Infrastructură, aflaţi pe lista de disponibilizări ai Regionalei CFR Craiova, nu a fost stabilit încă un calendar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vor fi disponibilizaţi 500 de la Marfă, începând cu 8 iulie, 200 de la Călători şi 126 de la Infrastructură, pentru aceştia din urmă nestabilindu-se încă data. A venit un directoraş şi ne-a spus să se angajeze paznici sau mecanici dacă vor. Oameni care au studii superioare, care au facultate. Păi să se angajeze ei paznici", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Gheorghe Frăţică.

El a susţinut că persoanele care vor fi disponibilizate vor avea "reale dificultăţi" în a-şi găsi un loc de muncă.

"Ceferistul are un specific al activităţii şi este greu să lucrezi la reconversia lui", a mai spus Gheorghe Frăţică.

Preşedintele FSMC a afirmat că reprezentanţii Regionalei CFR Craiova nu au respectat programul de restructurare convenit cu sindicaliştii.

"Noi am vorbit şi am convenit ca să fie disponibilizate posturile în care nu există activitate. Să se facă o analiză şi să vedem. Şi-au bătut joc de acest program de restructurare şi s-au dus la Bucureşti doar cu cifre. Nu se poate aşa ceva", a declarat Gheorghe Frăţică.

Conform sursei citate, la nivel naţional, pe întreaga reţea CFR ar urma să fie disponibilizate aproximativ 6.500 de persoane. Cei mai mulţi provin de la CFR Marfă, respectiv 2.851 persoane, CFR Infrastructură - 2.500 şi CFR Călători - 1.021.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene a Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, Aurora Tiribeja, susţine că disponibilizările vor fi anunţate la Bucureşti.

"Au fost anunţate disponibilizări, însă acestea trebuie anunţate cu cel puţin 30 zile înainte. Încă mai sunt negocieri. CFR, în general, indiferent că este vorba de Marfă, Infrastructură, Călători, sediul central îl au la Bucureşti, astfel că disponibilizările vor fi acolo", a declarat Aurora Tiribeja.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 850 de angajaţi ai Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 850 de angajaţi ai Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei