Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2011 - Anul XVI, nr. 129 (4727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De la primărie, în arest

Consilierul local reţinut de DIICOT, acuzat că aproviziona un oraş întreg cu ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Din lotul celor aproximativ 20 de suspecţi aduşi, miercuri, 1 iunie, în faţa procurorilor din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, opt dintre ei, printre care şi consilierul local al comunei Grămeşti Vasile Emanuel Apetrei, au fost duşi aseară, în faţa instanţelor de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru că dosarul este instrumentat de Biroul Teritorial Neamţ al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT), consilierul Apetrei şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul poliţiei nemţene, primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, judecătorii Tribunalului Neamţ nu hotărâseră dacă-l vor trimite înapoi la Suceava pe consilier sau îl vor ţine în continuare după gratii.  

 

Doi suceveni, pe lista indivizilor duşi la arestare în acest caz  

Potrivit unor surse judiciare, Vasile Emanuel Apetrei ar fi pus la cale afacerea cu ţigări aduse din Republica Moldova şi Ucraina împreună cu un individ din judeţul Neamţ, Mircea Peiu.

Piaţa de desfacere era municipiul Roman şi localităţile limitrofe.

În afacere au intrat ulterior şi alţi indivizi, majoritatea din judeţul Neamţ.

De la noi din judeţ sunt doar doi dintre învinuiţi, consilierul Apetrei, din Grămeşti, şi o anume Titiana Asoficăi, din municipiul Suceava, şi aceasta fiind pe lista celor opt persoane duse, aseară, în faţa judecătorilor pentru arestare.

Cei doi suceveni, susţin anchetatorii, colectau ţigări de contrabandă de pe raza judeţului Suceava şi le depozitau la domiciliile lor, după care îi sunau pe alţi doi membri ai reţelei, Mircea Peiu şi Veaceslav Popov. Aceştia din urmă, au afirmat procurorii anchetatori în faţa instanţei, veneau la Suceava, achitau ţigările şi le duceau în judeţul Neamţ, unde le vindeau mai departe unor comercianţi din zona pieţei centrale a municipiului Roman, precum şi în comunele limitrofe.

Ţigările de contrabandă ajungeau, la Roman, şi în magazinul Marianei Gherasim, soţia unui agent de poliţie din localitate, Gabriel Gherasim. Omul legii, susţin procurorii DIICOT, facilita contrabanda cu ţigarete, avertizându-i pe membrii reţelei cu privire la eventuale controale.

Poliţistul şi soţia acestuia se află şi ei pe lista celor opt învinuiţi care au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi au fost duşi la arestare.

În afara numelor amintite anterior, lotul prezentat aseară judecătorilor Tribunalului Neamţ este completat de Ala Oţel şi Elena Topcii.  

 

Transporturile aveau loc numai noaptea, când se face schimbul de tură la poliţie

  Acuzaţiile împotriva consilierului local din Grămeşti nu se opresc aici. Surse judiciare ne-au mărturisit că Vasile Emanuel Apetrei mergea cu maşina sa, pe rol de antemergător, în faţa maşinilor pline cu ţigări de contrabandă cu destinaţia Roman.

Transporturile aveau loc numai noaptea, între orele 21,00 şi 22,00, când suspecţii ştiau că se face schimbul de tură la poliţie şi nu sunt filtre pe traseu.

Consilierul Apetrei mergea ca antemergător cu circa doi kilometri în faţa maşinii pline cu ţigări de contrabandă, iar dacă dădea de vreun filtru al oamenilor legii pe traseu, îşi anunţa imediat complicii. Transportul cu antemergător era asigurat de cele mai multe ori doar până la ieşirea din judeţul Suceava spre Neamţ, iar de câteva ori maşinile cu ţigări de contrabandă au fost trase pe dreapta de poliţiştii nemţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul local reţinut de DIICOT, acuzat că aproviziona un oraş întreg cu ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Consilierul local reţinut de DIICOT, acuzat că aproviziona un oraş întreg cu ţigări de contrabandă5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare + propunere. trimis de
( 3 iun 2011, 11:33:31
Dar consilierii locali ai municipiului Suceava nu pot fi considerati ca si GRUP INFRACTIONAL pentru alocarea IDIOATA de fonduri. Poate cel mai tamp mod de a gandi e asocierea cu ASIST in terenul de golf de la Dragomirna - milioane de euro. Apoi camere de supraveghere pe strazile orasului cand noi nu avem nicio cale de circulatie intreaga in oras. Dar cate exemple nu se pot da. Cine-i vinovatul? Omul de rand care voteaza PDL! Sau poate cine numara voturile la SV. E clar ca exista o ANASTASE si la noi, nu?
Propun pt domnul Rusu sa faca un art cu cine a votat PENTRU asocierea cu ASIST si cine impotriva. Ar fi interesant pt noi sucevenii ca sa stim ce sa-i intrebam cand vin sa ne ceara votul.
2.   Victima colaterala.... trimis de
( 3 iun 2011, 11:41:24
Ce traficant extraordinar ,sa aprovizioneze cu tigari un oras intreg !!!!!!! Oau , ce stire !!
Cum face acest Rusu din tantar ,armasar . Este o fumigena aruncata pentru a mai distrage atentia prostimii de la problemele grave ale tarii. Plus ca respectivul e consilier din partea PSD . Cati din astia ca el nu sunt pe langa granita care se ocupa cu traficul de tigari ? Dar nu sunt consilieri ,si mai ales de la PSD . Mariana Gherasim avea un supermarket cam ca Auchanul unde vindea tigarile venite de la Gramesti. Jigodiile pedeliste fura cu milioanele de euro si au gasit si astia un acar Paun sa-l dea exemplu.
Rusule sterge-te pe la gura ca esti murdar de maro ! Scrie si de colegii de partid cum ti-a sugerat antevorbitorul meu!
3.   Om gospodar.... trimis de
( 3 iun 2011, 11:44:39
ati vazut ce se ascundea in spatele acestui "om gospodar" si tot odata "om al legii " .......cu minciuna si cu siretlicurile nu ajungi prea departe........
4.   Comentariu trimis de
( 3 iun 2011, 12:59:14
ce va bateti capul?eu cu sotul meu si prietena mea narcisa din siret caram tigari de la gramesti la siret apoi la rti fara probleme.cine se atinge de masina mea CRY TOURAN?toata politia o stie si ne lasa in pace...stiti de ce OARE?
5.   AOLEU, SI ASTA NU E TOT........... trimis de
( 3 iun 2011, 15:13:07
Tigarile ajung in PADURENI la PIMAN (cuciureanu nicolae) str. MOLDOVEI,aduse de diferite masini de UCRAINENI, acolo sunt impachetate si transportate mai departe la GRAMESTI, BALINESTI si alte locatii de prin zona. Masina cu care se face tranportul este SV_73_NIK, precum si cu alte autovehicole din zona care merg inainte pentru a controla drumul de astia MAI MARI ,stiti voi la cine ma refer..................ca politai astia mici locali de pe acolo stiu mersu si nu-I opresc pt. control ci doar sa-si ia dreptul prin geamul putin deschis.ASTA NU ATI MAI STIUT ASAI?
5.1  RE: AOLEU, SI ASTA NU E TOT........... trimis de
( 3 iun 2011, 23:26:28
Bai da papagal esti ma Ionele, cum zice si Breana te roade invidia,esti invidios pe el ca face bani mai usor si tu nu poti ? E al 3-4 comentariu pe care il faci si spui la fel " Piman" Pima" Ce treaba ai tu cu el ? Daca esti asa de papagal date pe fata si spune-mi cine esti ca pe cont esti mai smecher dar in fata calculatorului esti un papagal cu rochita
6.   Turnatoria e boala grea trimis de
( 3 iun 2011, 15:39:13
mama ce va mai spargeti, bai turnatorilor! va roade invidia ca nu puteti face si voi niste lei si-i dati pe altii in gat, papagalilor! stiti si voi ceva si hopa la calculator sa scrieti. bravo lor ca pot face niste bani mai usor.
7.   Sa va fie rusine! trimis de
( 3 iun 2011, 17:11:15
Daca vreau sa fumez chiar trebuie sa cer cetatenie, astia se gandesc numai la bani, ca de sanatate nu-mi spune nimeni- vezi ca i-am prins pentru ca tu trebuie sa fi sanatos. Cat costa o cetatenie pentru Moldavia- acte binenteles.
8.   Fantastic trimis de
( 3 iun 2011, 19:11:11
wow Domnilor dragi as dori sa aflu cum de ati patruns in comuna ?happy daca si-a rupt cineva masina pe DJ 291A pe ruta(Siret-Padureni-Gramesti(Balinesti)) (drup din epoca medievala sau a gropilor) sau ati ales "partea buna" DJ 291A Zvoristea-Zamostea-Balinesti.. ?
Cat despre domn consilier ce sa faca si el sa aiba un trai bun , vila, masini, apartamente, comturi ... din salariu de bugetar si asa "strangulat de d-nul Pok" . Nu-i primu si cu siguranta nici ultimul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei