Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2011 - Anul XVI, nr. 129 (4727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prin ce declaraţii de culoare s-a remarcat Lăzăroiu până să devină ministru

Vineri, 3 Iunie 2011 (18:36:49)

Sebastian Lăzăroiu s-a remarcat, de-a lungul carierei la Cotroceni, prin declaraţii de culoare pe teme diverse, de la legalizarea prostituţiei, la Războiul Stelelor, Albă ca Zăpada, Micky Mao sau "mecanismul de selecţie haotic" din partide, unde "te trezeşti cu bamboo-işti la vămi".

"În anul 2019, în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile. Un milion de tineri îşi vor căuta perechea, iar aproximativ 160.000 de bărbaţi vor rămâne necăsătoriţi. În asemenea perioade de dezechilibru între numărul bărbaţilor şi cel al femeilor, cercetătorii arată că există riscul de avea revoluţii (chiar de catifea) sau creşteri ale agresivităţii (războaie)", scria Lăzăroiu într-un material publicat, anul acesta, de Ziua Îndrăgostiţilor, în revista Q Magazine.

Tot atunci, Lăzăroiu susţinea că "prea multe mirese în 1989 l-au dat jos pe Ceauşescu". Acesta a arătat că, obsedat de creşterea rapidă a populaţiei, Ceauşescu a interzis avorturile, iar mijloacele contraceptive erau greu de găsit pe piaţă. "Nemaivorbind despre faptul că românii nu erau educaţi încă într-o cultură a contracepţiei. Astfel, natalitatea a crescut brusc. Din cauza lipsei partenerilor, fetele lasă garda jos mai repede, iar băieţii încearcă să profite cât mai mult de acest trend libertin. Numai că, în 1989, frustrarea era de ambele părţi. Fetele nu îşi găseau parteneri, iar băieţii nu puteau profita de numărul mare de potenţiale partenere din cauza regimului extrem de restrictiv. Un asemenea potenţial de frustrare a contribuit, cu siguranţă, la revoltele de la sfârşitul lunii decembrie. Mai ales că Revoluţia din 1989 a fost una, în primul rând, a tinerilor ieşiţi în stradă. Aşadar, împiedicarea unei revoluţii sexuale a dus la o revoluţie politică. Nu vreau să spun că doar acest fenomen al aglomeraţiei de mirese a produs răsturnarea regimului din 1989, dar sigur a fost un factor favorizant. Pe lângă frustrările alimentare şi cele privind libertatea de exprimare, s-au adăugat frustrările unei revoluţii sexuale neîmplinite", a scris Lăzăroiu.

El s-a pronunţat cu acea ocazie şi asupra evoluţiei demografice în România şi asupra oportunităţii legalizării prostituţiei. "Este clar că o parte dintre bărbaţii născuţi la sfârşitul anilor '80 în România nu îşi vor putea întemeia o familie. (...) În asemenea perioade ne putem aştepta la o înflorire a industriilor sexuale, în special a prostituţiei. De altfel, statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă. Chiar dacă mulţi dintre aceşti bărbaţi nu îşi vor găsi o pereche stabilă, va trebui ca ei să îşi satisfacă pulsiunile sexuale. În condiţiile în care numărul de prostituate este mic, iar fenomenul clandestin, vor creşte agresivitatea şi violenţa sexuală, dar şi conflictele între bărbaţi generate de o parteneră", a mai arătat Lăzăroiu.

Într-un alt editorial publicat la sfârşitul lui decembrie 2010 tot în Q Magazine, Lăzăroiu - consilier prezidenţial - scria că partidele "vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea" în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi "Albă-ca-zăpada" - o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională.

"Albă-ca-Zăpada va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corpo­raţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţinea Lăzăroiu.

Dar Albă-ca-Zăpada nu a fost singurul personaj de poveste folosit de Lăzăroiu în scrierile sau declaraţiile sale privind calcule electorale. El a mai descris posibile scenarii electorale cu personaje de poveste - Scufiţa Roşie, Fetiţa cu chibrituri, Moş Crăciun sau Capra cu trei iezi. Dar s-a referit - tangenţial - şi la "Războiul stelelor".

Astfel, Lăzăroiu a publicat pe blogul său în primăvara acestui an, un articol cu titlul "PDL. May the (G)-Force be with you!", pe care l-a ilustrat cu o fotografie din filmul "Star Wars". El a scris atunci că o soluţie pentru lansarea pe orbită a "navetei spaţiale" PDL este a înjumătăţi greutatea acesteia, adică "aruncarea peste bord a celor grei".

Tot în primăvară, Lăzăroiu a publicat un text pe site-ul ziare.com, notând: "Orchestra guvernării e o treabă complicată. Ţine de o anumită armonie, de acorduri fine care să nu-ţi zgârâie urechea, de triluri cristaline care să trezească admiraţia. Guvernarea are şi o latură artistică pentru ochii publicului. Uneori, parcă şi sunetele se aud altfel doar când ştii că sunt emise de un Stradivarius «gâdilat» de Menuhin. Mai greşeşte şi maestrul, dar lui i se iartă mai uşor. Pe când lăutarul, oricât de înzestrat nativ ar fi, când ia o măsură greşită sau un ton mai jos, îndată e huiduit şi zvârlit de pe scenă. «V-am zis noi că e urechist. V-am zis că nu ştie cu vioară. La ţambal cu el!»".

"Un anumit echilibru e necesar. Un nivel de la care să ai oameni de încredere care să aplice programul politic trebuie definit. După cum, de la acel nivel în jos, funcţionarii trebuie păstraţi pentru coerenţa şi consolidarea memoriei instituţionale. În organizaţiile politice de la noi, mecanismul de selecţie este haotic, iar criteriile mai mult decât discutabile. Aşa se face că te trezeşti cu ingineri electronişti la agricultură, bamboo-işti la vămi, interlopi pe la îmbunătăţiri funciare, iar publicul, pe bună dreptate, se întreabă unde s-or ascunde cei care se pricep cu adevărat", mai scria Lăzăroiu.

Lăzăroiu a mai scris, pe blogul său, şi despre "Micky Mao": "Pentru a cincisprezecea oară (?) îl auzim pe Micky Mao de la PSD cum îl suspendă pe preşedinte. A mai găsit el o încălcare a Constituţiei. Nu e cam mult?", scria Lăzăroiu.

În afara declaraţiilor de culoare, Lăzăroiu a făcut de-a lungul timpului şi câteva predicţii care, cel puţin până acum, nu s-au adeverit. Astfel, el a avut o dispută cu Teo Trandafir, parlamentar democrat-liberal, în contextul în care aceasta a decis să voteze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PDL condus de Boc. Lăzăroiu susţinea, în vara anului 2010, că decizia lui Teo Trandafir de a vota moţiunea de cenzură face parte din planul mai vechi al acesteia de a pleca din PDL şi de a trece la PC. Teo Trandafir i-a răspuns că afirmaţia este hazardată şi că faptele vor vorbi.

Ulterior, în iarna lui 2011, Lăzăroiu a scris pe blogul său că Dan Voiculescu are ca plan suspendarea din funcţie a şefului statului până în iulie 2011, demiterea Guvernului Boc şi desemnarea sa ca prim-ministru de către preşedintele interimar Mircea Geoană.

Printre altele, Lăzăroiu l-a criticat şi pe realizatorul TV Mircea Badea apreciind că acesta este "un clovn trist" şi că nu are şanse de recalificare, opinând că acesta, şi dacă ar vrea să plece la un alt post de televiziune, ar primi drept ofertă "un post liber de clovn". "Sunt un clovn trist pe banii mei", a replicat, ulterior, Mircea Badea.

Sebastian Lăzăroiu a scris şi ieri pe blog un material de culoare, intitulat "Povestea lui Pinocchio din care se vede cum copiii îndărătnici n-ascultă de cei care ştiu mai multe decât ei" : "«Greieraşul-vorbitor mi-a spus: Aşa-ţi trebuie: n-ai vrut s-asculţi» şi eu i-am răspuns: «Ia slăbeşte-mă, Greier împieliţat»… şi el mi-a mai spus: «Eşti o păpuşă şi ai capul de lemn», iar eu l-am pocnit cu ciocanul în cap şi l-am omorât - Carlo Collodi, Aventurile lui Pinochio".

Miruna Badea 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prin ce declaraţii de culoare s-a remarcat Lăzăroiu până să devină ministru.
 Vizualizări articol: 1224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prin ce declaraţii de culoare s-a remarcat Lăzăroiu până să devină ministru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei