Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mai 2011 - Anul XVI, nr. 112 (4710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a promis FMI că elimină subvenţiile la încălzire cel târziu până la sfârşitul lunii august

Duminică, 15 Mai 2011 (14:03:03)

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) că va elimina subvenţiile la energia termică cel târziu până la sfârşitul lunii august, alocaţiile pentru încălzire urmând să fie orientate exclusiv către persoanele defavorizate, relevă scrisoarea de intenţie convenită cu FMI

"Până la sfârşitul lunii august, vom îmbunătăţi legislaţia astfel încât alocaţiile de încălzire să fie orientate către persoanele vulnerabile ale societăţii, generând economii semnificative la buget", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, că Guvernul s-a angajat în ultimele discuţii cu Fondul Monetar Internaţional să elimine subvenţia la energia termică în perioada imediată astfel că factura populaţiei pentru încălzire şi apă caldă ar putea creşte cu până la 60% până la finele anului, în funcţie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenţa din surse proprii

Subvenţia pentru producerea energiei termice este acordată în prezent atât de la bugetul de stat, cât şi de la bugetele locale.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că Guvernul va elimina subvenţia acordată de la nivel central până la finele anului, dar va menţine la acelaşi nivel sau chiar va creşte ajutoarele pentru încălzire acordate persoanelor defavorizate.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, a precizat, miercuri seara, că problema subvenţiei la încălzire a fost discutată în şedinţa Guvernului, stabilindu-se ca ministerele Finanţelor, Administraţiei şi Muncii să prezinte, în următoarele săptămâni, variante de lucru privind subvenţiile la energia termică, având în vedere că principiul subvenţionării nu va mai fi aplicat tuturor persoanelor indiferent de venituri.

În prezent, de la nivel central, Guvernul acoperă până la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producătorilor de energie termică, iar preţul de facturare la populaţie diferă mult de la o localitate la alta, în funcţie de preţul de referinţă stabilit de către consiliul local şi subvenţia acordată de fiecare primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a promis FMI că elimină subvenţiile la încălzire cel târziu până la sfârşitul lunii august.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a promis FMI că elimină subvenţiile la încălzire cel târziu până la sfârşitul lunii august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei