Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2011 - Anul XVI, nr. 109 (4707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DGA anunţă că poliţiştii din ţară vor fi supuşi testelor de integritate cu ofiţeri sub acoperire

Miercuri, 11 Mai 2011 (16:34:41)

Comisarul şef Gabriel Constantin de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, în cel mai scurt timp, angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) li se vor aplica teste de integritate, cu ofiţeri sub acoperire.

"Legea 38 a fost publicată, urmează procedura de punere în aplicare şi, în termenul cel mai scurt, se va aplica. Urmează să se facă teste la nivelul întregului sistem MAI. Se vor crea anumite situaţii similare celor în care îşi desfăşoară activitatea personalul respectiv. E investigatorul sub acoperire care va fi folosit", a declarat Gabriel Constantin, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că, din punctul său de vedere, Poliţia Rutieră reprezintă o structură mai "vulnerabilă" în ceea ce priveşte riscul ridicat la comiterea faptelor de corupţie, din cauza relaţiei directe cu cetăţeanul.

"Un angajat al MAI îşi dă acordul pentru a fi testat în ceea ce priveşte integritatea sa profesională. Acest aspect e prevăzut în statutul poliţistului şi în jurământul de credinţă. Testele de integritate se realizează de DGA, iar în situaţia în care vom constata aspecte de natură penală vom sesiza organele de cercetare competente", a spus Constantin.

El a explicat că deja s-au făcut instruiri la nivelul MAI în ce priveşte aceste teste de integritate, scopul DGA fiind acela de a determina un comportament integru.

"Noi trebuie să conştientizăm şi cetăţeanul, fiindcă, în multe situaţii, el e cel care face primul pas şi propune o anumită sumă de bani ca acesta să închidă ochii pentru a nu dispune măsuri legale", a declarat Constantin.

El a menţionat că, în 2010, pentru acte de corupţie au fost cercetate 3.752 de persoane, din care 1.656 proveneau din structurile MAI, mai multe faţă de anii precedenţi.

"Din Poliţia Română au fost 222 de învinuiţi, din Poliţia de Frontieră - 38, din Jandarmeria Română - un număr de nouă, de la Pompieri - 69, administraţie publică - 19, alte structuri MAI - 19 funcţionari", a declarat el.

Comisarul şef Gabriel Constantin a spus că printre învinuiţi s-au numărat şi 21 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, din care trei ofiţeri şi 18 agenţi de ordine.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGA anunţă că poliţiştii din ţară vor fi supuşi testelor de integritate cu ofiţeri sub acoperire.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGA anunţă că poliţiştii din ţară vor fi supuşi testelor de integritate cu ofiţeri sub acoperire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei