Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără se opune cumpărării de terenuri agricole de către nerezidenţi

Marţi, 10 Mai 2011 (14:57:16)

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că încurajează investiţiile străine în agricultură, dar se va opune categoric unei modificări a legislaţiei care să permite vânzarea terenurilor agricole către nerezidenţi.

"Nu vând teren agricol celor care nu au rezidenţă în România, indiferent cine sunt - arabi, nearabi, albi, negri, blonzi, albaştri, n-are importanţă", a spus Tabără.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că investitori arabi vor să cumpere teren agricol în România sau să se asocieze cu agricultorii români.

Tabără a arătat că potrivit legislaţiei pot cumpăra terenuri persoane fizice şi juridice cu domiciliul sau sediul în România.

"Problema care s-a discutat zilele acestea a fost dacă să se permită în România cumpărarea de teren de către persoane nerezidente. Cât va fi ministru Tabără este o opoziţie totală la o astfel de procedură", a spus ministrul.

El a adăugat că, în schimb, este un lucru "excepţional" dacă străinii vor face investiţii sau vor prelua o parte din producţia realizată la nivel local.

"Dacă el vrea să vină să investească şi să intre în relaţie cu producătorii români nu cară pământul de aici", a afirmat Tabără.

Potrivit lui Rădulescu, investitorii arabi doresc să cumpere terenuri agricole cu suprafeţe cuprinse, în medie, între 2.000 şi 5.000 de hectare, dar şi să încheie parteneriate cu producătorii români, pe termen lung, pentru cumpărarea produselor acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără se opune cumpărării de terenuri agricole de către nerezidenţi.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără se opune cumpărării de terenuri agricole de către nerezidenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei