Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul susţine un nou sistem de calcul al preţului de vânzare la case de stat,mai aproape de piaţă

Marţi, 10 Mai 2011 (15:01:48)

Guvernul susţine introducerea unui nou sistem de calcul al valorii de vânzare a locuinţelor de stat, care să permită autorităţii locale să vândă casele la un preţ stabilit de un expert, dar mai aproape de cel al pieţei, cu argumentul că primarii vor colecta astfel mai mulţi bani pentru noi locuinţe.

Stabilirea unei noi proceduri de calcul al valorii de vânzare a locuinţelor de stat a fost propusă în Parlament şi avizată de Executiv, relevă un document guvernamental.

Propunerea este ca valoarea de vânzare a unei locuinţe construite din fondurile statului să fie stabilită de către autoritatea locală raportat la preţul pieţei şi a fost avizată de Guvern, cu recomandarea ca în aceste mecanism să fie implicat un expert autorizat.

Argumentul invocat este că, prin stabilirea unei proceduri de calcul care să majoreze sumele obţinute din vânzări de locuinţe, s-ar asigura un venit mai mare la buget pentru construirea de locuinţe noi.

Noua procedură de calcul va fi introdusă prin modificarea Legii 85/1992 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie construite din fondurile statului.

Vânzarea locuinţelor de stat este reglementată în prezent de legi adoptate la începutul anilor '90, care stabilesc inclusiv algoritmul de calcul al valorii de vânzare.

La începutul acestui an, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a afirmat că anul trecut au fost vândute doar circa 40 de imobile construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe dintr-un total de 5.000 cereri, întrucât procedurile durează mult şi autorităţile locale preferă să încaseze banii din chirii decât să vândă aceste case.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul susţine un nou sistem de calcul al preţului de vânzare la case de stat,mai aproape de piaţă.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul susţine un nou sistem de calcul al preţului de vânzare la case de stat,mai aproape de piaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei