Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din lipsă de bani, avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate de persoane sau firme

Marţi, 10 Mai 2011 (18:24:48)

Avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate unor persoane private sau companii, în condiţiile în care bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) este "insuficient", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern publicat marţi.

Proiectul de act normativ, publicat pe site-ul MAI şi supus dezbaterii publice, presupune modificarea Hotărârii Guvernului 787 din 2003 prin care se aprobă ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să aibă "activităţi finanţate integral din venituri proprii".

Proiectul publicat marţi prevede posibilitatea ca MAI să "presteze servicii cu aeronavele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor către persoane fizice sau juridice".

Conform notei de fundamentare a proiectului, "întrucât fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente, este necesară înfiinţarea unor activităţi finanţate integral din venituri proprii pe lângă Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, constând în prestarea de servicii către persoane fizice şi juridice, cu aeronavele din dotare".

În nota de fundamentare nu se precizează sumele ce ar putea fi obţinute de MAI din închirierea avioanelor şi elicopterelor proprii.

În plus, potrivit unui alt proiect de act normativ, publicat tot marţi, aeronavele MAI ar putea fi folosite şi pentru "filmări pentru cartografiere".

Această prevedere ar putea apărea prin modificarea unei ordonanţe de urgenţă din 2001, act normativ aprobat printr-o lege din 2002. Conform acestei noi propuneri, MAI ar putea presta, cu aceleaşi aeronave, şi alte servicii, precum "transport materiale, transport materiale periculoase, transport încărcătură acroşată", dar şi "transport persoane".

Expunerea de motive care însoţeşte cel de-al doilea proiect arată că "fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente" şi "nu asigură întreţinerea şi funcţionarea corespunzătoare a aeronavelor din dotare".

"Completările propuse vizează în principal posibilitatea obţinerii de venituri proprii din prestarea unor servicii (transport materiale, materiale periculoase, încărcătură acroşată, persoane, filmări pentru cartografiere) către persoane fizice şi juridice", se mai arată în documentul citat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din lipsă de bani, avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate de persoane sau firme.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din lipsă de bani, avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate de persoane sau firme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei