Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoţi fără Dumnezeu

Obiecte din aur şi argint, furate de la Mănăstirea Sihăstria Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unii hoţi nu mai au nici un Dumnezeu, iar furtul comis în noaptea de duminică spre luni la Mănăstirea Sihăstria Putnei vine să confirme asta. Mai multe bijuterii din aur şi argint donate de credincioşi şi care urmau să fie prelucrate în ateliere de specialitate şi apoi folosite la îmbrăcarea icoanelor din viitoarea catapeteasmă a bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” au fost furate din biserica cu hramul „Bunavestire”. Obiectele din metal preţios fuseseră donate de credincioşi, ca semn de mulţumire pentru binefacerile primite prin mijlocirea Maicii Domnului.

„Evenimentul neplăcut a fost descoperit în jurul orei 7.00 de către paraclisierul mănăstirii, care a deschis biserica pentru slujbă.

Au fost sesizate organele competente, care au întreprins cercetări la locul faptei. În rezumat, firul evenimentelor s-a reconstituit astfel: a fost forţat şi s-a intrat pe geamul din absida stângă a naosului bisericii; icoana a fost desprinsă din suportul în care era aşezată şi au fost sustrase obiectele respective”, se arată într-un comunicat al conducerii Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Călugării de aici sunt convinşi că bunurile vor fi recuperate şi că poliţiştii vor afla adevărul în cel mai scurt timp.

„Avem încrederea că Dumnezeu va lumina şi ajuta pe cei care se ocupă de acest caz să descopere adevărul”, au mai menţionat reprezentanţii Mănăstirii Sihăstria Putnei.

 

Nu se ştie cât s-a furat

Chemaţi la faţa locului, poliţiştii au demarat cercetările, dar deocamdată nu au foarte multe piste. „Persoane necunoscute au sustras mai multe bijuterii din aur şi argint din tetrapota icoanei făcătoare de minuni reprezentând pe Maica Domnului şi pruncul, protejată cu sticlă, icoană situată în biserica din incinta mănăstirii”, se arată în nota de presă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Poliţiştii au arătat că hoţii au intrat printr-un geam lăsat întredeschis, iar apoi misiunea lor a fost destul de simplă.

Nici reprezentanţii poliţiei şi nici cei ai Mănăstirii Sihăstria Putnei nu au putut preciza care este prejudiciul, şi asta pentru că nimeni nu ştia cantitatea exactă de bijuterii furată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte din aur şi argint, furate de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Obiecte din aur şi argint, furate de la Mănăstirea Sihăstria Putnei4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coiotul abcdar trimis de
(10 mai 2011, 11:41:26
nu ti-ai bagat coada un pic si la cele sfinte, papagalule! vezi ca aici e mare pacat! te bate nenea psd-ul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei