Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Stadionul Naţional va fi gata până la partida România - Argentina, înainte va fi un amical

Marţi, 10 Mai 2011 (17:08:05)

Stadionul Naţional va fi gata până la meciul România - Argentina, iar cu o zi înainte se va juca pe această arenă o partidă de "old-boys", a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, răspunzând astfel preşedintelui FRF care a spus că stadionul nu va fi terminat la timp.

"Toată Primăria care are responsabilitate în acest sens este pe teren, adică la stadion. Stadionul va fi gata de meci, mai mult cu o zi înainte va fi un amical", a spus Sorin Oprescu.

În legătură cu discuţiile privind spaţiile comerciale din acea zonă, primarul Capitalei a spus că vor fi organizate licitaţii. "Pentru spaţiile comerciale vom organiza licitaţii", a precizat Oprescu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, după Adunarea Generală ordinară a forului naţional, că nu crede că Stadionul Naţional "va fi gata în iulie" şi că preşedintele UEFA, Michel Platini, va vizita, sâmbătă, arena. "Din păcate suntem în întârziere. Sâmbătă avem şi vizita unei delegaţii conduse de preşedintele UEFA, Michel Platini. Stadionul acum, cred că în proporţie de 90 la sută este gata, dar după părerea mea nu va fi gata în iulie. Va trebui să fie gata pentru meciul cu Argentina din august. O să am o discuţie şi cu primarul Oprescu pe tema asta, pentru că la finala Ligii Europa nu va fi nicio problemă. Promisiunile pe care le-au făcut constructorii au fost că în luna mai stadionul va fi gata. Nu vorbesc de amenajările exterioare, spaţiile verzi sau parcare. Cred că sunt vreo două luni de întârziere şi sper ca undeva în iulie să fie bun de joc", a spus Sandu, care s-a arătat convins că partida cu Argentina se va disputa pe noul stadion.

Preşedintele FRF a mai spus că şi-ar dori ca în cadrul arenei să fie amenajate şi spaţii comerciale şi de recreere: "E un mastodont ăsta, nu este ceva simplu. Îmi pare foarte rău că rămâne golul ăsta, în loc să fi fost îmbrăcat ca un mall, ca să fie spaţii comerciale. I-am spus şi domnului Videanu şi domnului Oprescu, poate găsesc o soluţie viitoare pentru a îmbrăca spaţiul ăsta, să fie cafenele, restaurante, să fie ceva viu. Pentru că dacă lăsăm doar pentru meciuri şi un spectacol o dată pe lună, el nu e ceva foarte viabil".

Noul stadion national va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe arenă se va face simultan prin 94 de căi de acces.

Pe Stadionul Naţional este programată să se dispute, pe 10 august, partida amicală România - Argentina, iar în mai 2012 arena va găzdui finala Ligii Europa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Stadionul Naţional va fi gata până la partida România - Argentina, înainte va fi un amical.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Stadionul Naţional va fi gata până la partida România - Argentina, înainte va fi un amical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei