Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

PSD nu vede cu ochi buni investiţia în noua centrală termică a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni s-au arătat sceptici cu privire la fezabilitatea investiţiei în noua centrală termică pe gaz metan şi biomasă a municipiului Suceava, investiţie în valoare de 65 de milioane de euro care va fi realizată de firma bucureşteană Adrem Invest.

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, consilierul local Ovidiu Donţu, şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de anunţul făcut de preşedintele Adrem Invest cum că iniţial va fi dat în folosinţă doar modulul pe gaz metan al centralei. Donţu crede că celelalte două module care ar urma să funcţioneze pe biomasă nu vor mai fi construite, ceea ce va face ca preţul gigacaloriei să rămâne la cote mari.

„Anunţul că această centrală va avea ca primă etapă funcţionarea pe componenta de gaz ne îngrijorează, pentru că Guvernul a anunţat iminenta liberalizare a preţului gazelor. Asta înseamnă că preţul gazelor va creşte la consumatorul final cu 40%”, a spus Donţu. Preşedintele executiv al PSD Suceava a ţinut să sublinieze faptul că semnarea contractului pentru construirea noii centrale termice de cogenerare înseamnă practic intrarea în faliment a societăţii Termica şi pierderea a peste 400 de locuri de muncă.

„Noua centrală poate prelua maxim 80 de salariaţi, şi asta în situaţia în care se dezvoltă şi componenta de biomasă. Practic 400 de persoane sunt condamnate la sărăcie şi şomaj”, a precizat Donţu.

 

Donţu cere comisie de anchetă pentru Termica

Preşedintele executiv al PSD Suceava a acuzat Guvernul şi autorităţile locale că au adus Termica în stare de faliment şi a anunţat că în prima şedinţă a Consiliului Local va cere o comisie de anchetă care să elucideze cauzele care au dus la prăbuşirea societăţii al cărei acţionar unic este Consiliul Local.

„Suntem în situaţia în care Guvernul a condamnat această societate la faliment. Faptul că ni se prezintă astăzi că Termica va reuşi să menţină 400 de locuri de muncă din componenta de vânzare a energiei electrice este o mare păcăleală, în condiţiile în care se cumpără energie electrică în sistemul energetic naţional la o treime din preţul oferit acum doi ani. O altă cauză a falimentului societăţii Termica se referă la faptul că două treimi din preţul cărbunelui cu care funcţionează astăzi Termica se adaugă între producător şi beneficiarul final. De asemenea, stabilirea de către Consiliul Local, la propunerea primarului, a unui preţ mare al gigacaloriei a determinat formarea unei datorii de 800 de miliarde de lei vechi a primăriei către Termica. Toate aceste gafe în legătură cu Termica au determinat primăria să transfere terenuri care erau ale societăţii către municipalitate, pentru ca mai apoi să le dea înapoi în contul datoriei, iar în final s-a făcut o reducere de capital social la Termica de 800 de miliarde de lei vechi ca să se compenseze datoria primăriei către societate. Sunt lucruri ilegale care s-au făcut acolo. Faţă de această situaţie şi faţă de faptul că vor rămâne 400 de oameni fără serviciu, PSD va propune o comisie de anchetă pentru a elucida cauzele care au dus la falimentul Termica”, a încheiat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD nu vede cu ochi buni investiţia în noua centrală termică a Sucevei.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
PSD nu vede cu ochi buni investiţia în noua centrală termică a Sucevei3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scapam de asistati? trimis de
(10 mai 2011, 12:19:08
Ani de zile acesti cateva sute de oameni au avut salarii foarte mari pe seama sucevenilor. Au fost practic niste asistati ai sucevenilor. Dupa ce ca sunt atat de multi mai sunt si incompetenti. In fiecare an ne tineau fara apa calda 2-3 luni pentru revizii. Pai daca pui 400 de oameni la munca cu adevarat, intr-o saptamana iti "revizuiesc" fiecare piulita din CET. Scapam de niste incompetenti tinuti cu salarii mari, sa nu plangem chiar asa de tare. Imaginea cea mai elocventa a "profesionistilor" de la termica o reprezinta betivii din punctele termice. Stau si beau ca porcii de dimineata pana seara.
1.1  RE: Scapam de asistati? trimis de
(10 mai 2011, 17:55:58
"D-le" H2SO4,la cat de acid vorbesti se pare ca ti-a facut o gaura in creier aceasta reactie de substitutie dintre S si H2O."Incompetenta" ta consta in lipsa neuronilor devreme ce te erijezi in a fi "marele analist",criticul senil al unei societati ce asigura comfortul cetatenilor orasului.Cat despre "revizuirea" piulitelor,cred ca in "tatarcuta" ta de "derbedeu" trebuie intervenit cu o cheie franceza si un ciocan.Se pare ca iti trebuie o reparatie capitala,un lifting facial aducator de "tumefactii si hematoame" .Din pacate,nu se coboara nimeni la nivelul tau (de cunostinte).
1.2  RE: Scapam de asistati? trimis de
(10 mai 2011, 18:25:49
Incerci si tu marea cu degetul poate poate ma jignestilaughing Confortul cetatenilor orasului?!? Avem notiuni diferite despre confort. De cand mi-am instalat centrala termica proprie beneficiez de confort. Cand eram abonat la aceasta mirifica societate aveam parte doar de frustrari la costuri ridicate. Dusuri reci vara, apa calda oprita la ora 22-23, facturi de 4-5 milioane pe luna, "a venit apa calda dar e rece", etc.
Eu ma bucur ca sunteti voi foarte priveputi si aveti multe cunostinte in cap. Probabil reinventati apa calda in fiecare an. Rezolvati vre-o 2-300 de integrale pe zi in perioada verii ca sa optimizati procesele si de asta nu furnizati apa calda in oras.
Respectele mele domnule pentru cunostintele dobandite, chiar nu am stiut ce complicat este procesul de transformare a apei reci in apa caldalaughing Suceava o sa aiba in curand 400 de academicieni someri. Poate faceti un institut de cercetare si va angajati toti acolo.
2.   Da puiuțu meu undii? trimis de
(10 mai 2011, 12:21:45
Schultz magaruli ci ești tu! Așai mulțamești tu lu puiuțu cî teo primit in claxonera lui cân teo dat afarî  ☭ ri-ta, ț-o dat sî mînînci din brînza șî ceapa lui, ț-o dat sî bei din mitilicu lui șî te-o culcat în pat în locu meu cî di aia eu o trebuit sî ma duc sî fac trotuaru sî nu stau piloc șî sî zîcî lumea cîs vreo hoațî. Unii puiuț al meu din pozî? Nu așa o ramas stabilit cacînd unu faci bulbuci la gurî pi lângî microfoani șellalt faci frumos din cap în fața blitzurilor ș-al triilea umpli paharili. Dzîua urmatoari sî schimbî locurili cașai regula la L**A în trei cu schimb de locuri: mister Photo Universe trece la mîncat Kîkat iar acela sătulu stergi gurița bini, faci buzîli cu strugurel șî zâmbești ca bou la megapixeli; acela di la pahari rămâni tot la pahari cî tari mult îi mai placi sî citeascî amintiri din copchilării. Amu dacî tot mai inervat sî știi cî eu am auzît tăt ci aț vorbit voi la întrunirea ceia; sî nu crez cî dacî eram sub masă mi s-o astupat șî urechili. Era vorba sî faciț șî voi un gioc di băieț mari șî sî ișîți la inaintari, așa la OHA, cu candidați falși ca sî cronometraț apoi câti pu-li luaț pisti cap di la oamini. Pi urmî vineu greii di la București așa cum trebuie sî fii di la început: gavril cap de bou la CJ și beșîcaru la primării. Pi voi urma sî va pui pi la vreun colhoz din acelea di li zîci combinati di desconcentrati ca sî nu va plictisîț șî sî va tacî gura în toamnî dacî v-aț amușîna la vreun jîlț di parlamentar. Eu stiem di la rakețî mii cî întri tâlhari iesti o onoari da văd câ la tini nu sî puni șî vrei sîl traji în pept pi puiuțu meu. șî știi cî nuț mergi, cî puiuțu meu o sî devinî mari om di stat macar pentru cî trebi sî ma punî secretarî sau macar pentru cî îi mari vizionar.
2.1  RE: Da puiuțu meu undii? trimis de
(10 mai 2011, 12:22:45
Sî vez tu ci viziuni ari cânt sari pisti celi 40 di pahari, văileu mamuțî! Pibu îi dublu, bujetu îi triplu, cursu valutar îi stabil ca holerca din bardacă, investitori straini aleargî ca bezmeticii prin fața ochilor, nivelu… di trai îi ridicat șî ridicî șî masa ci mai bre Țarî ca soarili di pi cer cu iconomia duduind. Așa cî uăi nemțoiule ucrainean bagîț mințîli în cap și respectîl pi puiuțu meu dacî vrei sî o duci sî tu bini. Ca sî văd cî ai înțales la urmatoarea conferințî ti duși cu taxi (tu mai ai mașînî?) sî-l iei pi pui, il aduci la întruneală și-l pui în prezidiu egzact în fața obiectivelor. Sî ai grijî sî-i spui sîș facă cararea pi mijloc sî samini cu antonio banderas. Transmitii pussi lu puiuț cî eu nu stiu undii șî șîmi trimitî vro 2000 di euro sîmi ieu o shaorma (jack ie solda pi 4 iulie da i-o trimiti army direct acasî la negresa lui așa cî am nevoi mari di kopeici) Pussi uăi la tăț șî va țîn pumni!
3.   Doaor ...o vorba ...nu admir clasa politica ! trimis de
(10 mai 2011, 19:00:12
Pentru ca la noi clasa politiica nu are un simt civic ...e pusa doar pe jaf si capatuiala. Interesul pt nevoile cetateanului de rand sunt , pt un trai mai bun sunt inexistente. EL- omul politic roman, fura de rupe pamantul . Si clasa politica occidentala - fura -zicea cineva - dar acolo se fura ,, printre degete" dintr=o afacerecare . Acolo, investitia e facuta cu cap si intradevar pt cetatean .La noi e invers se fac afaceri doar in interes personal , de grup sau politice si doar daca malaiul e gras ... Nu conteaza daca cetateanul e dispus sau nu s-a inghiita gogoasa sau s-o accepte chiar din cauze obiective.Se face acest CET pe gaz...si gazul se scumpeste .Cetatenii se plang deja de costuri enorme la gigacalorie.Cine va consuma ? De ce nu s-a inceput intai cu modulele pe biomasa-asa ar fi atras cetatenii prin preturi mici la gigacalorie...Domnul primar zice in acest articol ca cetatenii vor revenii la sistemul centralizat...Eu am mai spus in unele comentarii ca domnia sa viseaza cateodata ,cate ,,un vis ferice" si vrea sa-l transforme in realitate...Dar cum diferenta intre realitate si fictiune ...e una foarte mare - putine vise fantastice se indeplinesc ! Spunea cineva ... un cetatean (comenta tot asa la un articol )-si ca el spunem toti :am centrala de apartament ...si chir de se scumpeste gazul =platesc mai mult dar stau in cald si am apa calda la orice ora...Pe cand in sistemul centralizat ..platesc mult ..stau in frig si am apa calda doar in anumite intervale. Nu mai vorbesc de reviziile aiuristice care opresc apa calda cate doua luni ...si ulterior am aflat chestia ca in unele orase nu se prectica asa ceva si nu le venea sa creada ca la noi la Suceava se opreste vara apa calda pe perioade asa lungi ..nici nu le venea sa creada ca se poate asa ceva ..Deci domnule primar , ati facut si unele lucruri bune pt oras - recunosc- nu sunt rea . Dar cu asta o s-o dati In bara rau de tot..INvestitia nu va fi rentabila si cine va plati ?Turcul plateste !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei