Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Forţele terestre au 10,5% din finanţarea necesară înzestrării; suma acoperă 50% din datorii

Miercuri, 30 Martie 2011 (17:10:05)

Programele de înzestrare a forţelor terestre beneficiază de doar 10,5% din necesarul de finanţare în 2011, respectiv de 75 de milioane de lei, această sumă reprezentând jumătate din cuantumul datoriilor acumulate, a declarat deputatul George Scutaru, vicepreşedintele Comisiei de apărare a Camerei.

Deputatul PNL a subliniat totodată nevoia "imperioasă" a unei alocări financiare suplimentare pentru MApN.

"Programele de înzestrare a forţelor terestre beneficiază de doar 10,5% din necesar, respectiv circa 75 milioane lei, iar această sumă reprezintă doar jumătate din totalul datoriilor pe care le au forţele terestre", a spus Scutaru.

El a subliniat în acest context că este "o nevoie imperioasă de alocare de fonduri suplimentare pentru MApN la rectificarea bugetară prognozată pentru a doua parte a anului".

Scutaru a mai spus că, până în prezent, armata nu înregistrase deficite majore la utilităţi. "De data aceasta, deficitele sunt cam la 50%", a spus el.

"Este o nevoie imperioasă ca premierul Boc, la rectificarea din a doua jumătate a anului, să aloce sume substanţiale, sume care să fie destinate funcţionării cotidiene a armatei", a precizat el.

De altfel, Scutaru a subliniat că majoritatea programelor de înzestrare validate de CSAT au termen de începere 2018. "În condiţiile actualelor alocări financiare, nivelul de instruire nu o să mai corespundă standardelor NATO la toate categoriile de forţe. Este condamnabil că premierul şi preşedintele nu discută serios într-un CSAT problema înzestrării, pentru că nu putem să ne bazăm la nesfârşit pe determinarea militarilor", a continuat el.

Scutaru a mai arătat că, pentru 2011, alocarea bugetară pentru MApN este de 0,88% din PIB, ceea ce reprezintă 51% din necesarul financiar pentru Statul Major General şi structurile de forţe. Dar, a spus el, situaţia nu se va schimba nici în 2014, potrivit previzionărilor bugetul MApN fiind estimat pentru acel an la 0,72% din PIB şi o acoperire a necesarului tot de 50%.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forţele terestre au 10,5% din finanţarea necesară înzestrării; suma acoperă 50% din datorii.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forţele terestre au 10,5% din finanţarea necesară înzestrării; suma acoperă 50% din datorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei