Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De Paşti pe Valea Prahovei- vizită la fun park, grătar la iarbă verde sau petreceri cu lăutari

Miercuri, 30 Martie 2011 (14:40:17)

Hotelierii de pe Valea Prahovei îi invită pe turişti să sărbătorească Învierea Domnului la munte cu petreceri cu lăutari, acces gratuit la SPA, masaj inclus în oferta turistică, internet wireless, dar şi vizite în fun park-ul de la Buşteni sau grătar pe Valea Cerbului.

Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile de Paşti în staţiunile de pe Valea Prahovei nu vor avea parte de zăpadă anul acesta, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani.

Spre deosebire de alte zone, unde turiştii pot participa la încondeierea ouălor sau la pregătirea mesei tradiţionale, Valea Prahovei nu oferă astfel de posibilităţi. În schimb, turiştii vor putea să se plimbe pe munte, să viziteze crame şi să participe la degustări de vinuri şi vor putea să se distreze în fun park-ul inaugurat în această iarnă, la Buşteni, de ministrul Elena Udrea.

În ofertele pregătite de hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei se regăsesc şi petreceri cu lăutari, masă tradiţională, acces la SPA, internet gratuit, caffe-concert sau program artistic live.

La Sinaia, preţurile practicate de hotelieri variază între 465 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare cu demipensiune şi 776 de lei pentru un pachet turistic care include tot două nopţi de cazare şi demipensiune. Unul dintre hotelurile de trei stele din această staţiune oferă turiştilor "primire tradiţională în noaptea Învierii, dejun pastoral în 24 aprilie cu un bogat program artistic, parcare şi acces la piscină gratuite".

La Sinaia, principala atracţie pentru turişti este Mănăstirea, cu biserica veche construită între anii 1690 şi 1695 şi cu biserica "nouă", ridicată între 1842 şi 1846.

Potrivit primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, sute de turişti merg, an de an, la Sinaia, pentru a asista la slujba de Înviere la Mănăstirea Sinaia, dar şi la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia.

Dintre staţiunile de pe Valea Prahovei, cea mai ieftină este Azuga, unde preţul unui pachet turistic care include două nopţi de cazare cu demipensiune variază între 427 şi 656 de lei.

La Azuga, un hotel a inclus în oferta sa, pe lângă cina festivă de Paşti, plimbare cu telegondola, două ore de bowling şi biliard, acces gratuit la saună şi la terenul de sport. Totul pentru 436 de lei de persoană, trei nopţi de cazare şi demipensiune.

Tot la Azuga, cei care alocă un buget relativ mare pentru perioada sărbătorilor pot face rezervări la un hotel de cinci stele care oferă turiştilor o şedinţă de masaj de relaxare, acces gratuit la centru SPA şi caffe-concert. Preţul pentru un pachet turistic cu trei nopţi de cazare la un astfel de hotel depăşeşte 300 de euro prin programul early booking, ceea ce presupune că rezervarea trebuie făcută până la 1 aprilie şi tot până atunci preţul trebuie plătit integral.

În staţiunea Azuga, turiştii vor avea posibilitatea de a face drumeţii montane pe Valea Azugii şi în Munţii Baiului, dar şi de a participa la degustări de vinuri în una dintre cele mai cunoscute crame din zonă.

Potrivit primarului Adrian Purcaru, turiştii care vor petrece sărbătorile la Azuga vor putea vizita cramele Rhin, unde se produce vin spumant, vor putea vizita linia de producţie şi vor avea posibilitatea de a degusta vinurile produse acolo.

La Buşteni, hotelierii au pregătit, pentru perioada sărbătorilor de Paşti, pachete care includ trei nopţi de cazare cu demipensiune, la preţuri care variază între 543 de lei şi 746 de lei de persoană, în funcţie de condiţiile de cazare.

În staţiunea Buşteni, în perioada sărbătorilor de Paşti va fi deschis fun park-ul inaugurat în urmă cu câteva luni de ministrul Elena Udrea.

Primarul din Buşteni, Emanoil Savin, a afirmat că turiştii vor putea folosi toboganul şi banda de tubing. Pentru parcul de distracţii de la Buşteni, a fost proiectată şi o pârtie de schi care să poată fi utilizată şi vara, însă aceasta nu este încă funcţională, autorităţile propunându-şi ca această pârtie să devină funcţională în această primăvară.

Turiştii care nu se vor caza la Buşteni vor putea petrece sărbătorile în aer liber, la grătar pe Valea Cerbului.

La Predeal (Braşov), preţurile pentru două nopţi de cazare cu demipensiune pornesc de la 492 de lei de persoană şi pot ajunge, în funcţie de condiţiile de cazare, până la 756 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare cu demipensiune.

Un hotel de trei stele din Predeal pare că vrea să se întreacă pe sine şi oferă turiştilor masa tradiţională de Paşti care include borş şi friptură de miel, cartofi cu rozmarin, piure de spanac, dar şi petrecere pe terasă, cu făclii şi lăutari.

La Poiana Braşov, unii hotelieri încearcă să-i atragă pe turişti oferind gratuitate pentru un copil, petreceri surpriză şi cadouri pentru copii. Unul dintre hoteluri încearcă să-şi atragă turiştii cu muzică live în restaurant, acces gratuit la saună, internet wireless. Preţul este de 79 de euro de persoană pentru două nopţi, mic dejun şi dejun festiv.

Potrivit datelor furnizate de Mihaela Stanciu, director economic al unei agenţii de turism din Ploieşti, Poiana Braşov este, anul acesta, cea mai scumpă dintre staţiuni.

Astfel, la Poiana Braşov cea mai ieftină ofertă de Paşti anul acesta este de 652 de lei de persoană, două nopţi de cazare cu demipensiune, cea mai scumpă ofertă a agenţiei ajungând la 856 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare cu demipensiune.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Paşti pe Valea Prahovei- vizită la fun park, grătar la iarbă verde sau petreceri cu lăutari.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Paşti pe Valea Prahovei- vizită la fun park, grătar la iarbă verde sau petreceri cu lăutari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei