Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tragic

Tânărul care s-a otrăvit cu antigel a murit în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul de 32 ani din localitatea Izvoarele Sucevei care a ajuns în Reanimarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce a băut antigel într-o cantitate de câteva ori mai mare decât doza considerată letală, a murit luni după-amiază, acesta fiind primul deces prin intoxicaţie cu antigel înregistrat în judeţ din 2003, când cinci bătrâni din localitatea Brăieşti au murit după ce au băut dintr-o sticlă în care se găsea antigel folosit la centrala termică a bisericii, pe care l-au confundat cu lichior.

Alexandru S. avea şanse nule de supravieţuire, au precizat încă de la început medicii, mai ales că a ajuns la spital cu întârziere, respectiv la două zile de la ingurgitarea substanţei, considerată una extrem de toxică, care pune viaţa în pericol chiar şi atunci când cantitatea înghiţită este mică, iar prezentarea la doctor imediată.

 

Nu era la prima tentativă de sinucidere

Alexandru S. a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în noaptea de duminică spre luni, la ora 02.00, iar diagnosticul stabilit de medici a fost necruţător: comă incompatibilă cu viaţa. Doctorii au explicat că Alexandru S. avea deja instalată o insuficienţă hepato-renală severă, iar zilele îi erau numărate. Tânărul a fost internat în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Potrivit doctorilor, Alexandru S. a încercat să-şi ia viaţa şi nu era la prima tentativă de sinucidere. El obişnuia să consume alcool, iar săptămâna trecută, după ce s-a îmbătat, a băut 600 ml de antigel. Gestul tânărului a fost remarcat în cele din urmă de mama sa, care a chemat de urgenţă ambulanţa, pentru a-l duce la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, de unde a fost transferat la Suceava.

 

A ajuns la medic cu întârziere, la 48 de ore de la ingestie

Doctorii au explicat că prezentarea la spital a fost tardivă, la 48 de ore de la ingestie, iar decesul nu s-a produs imediat deoarece alcoolul a acţionat ca un antidot, alcoolul fiind de altfel substanţa care poate contracara efectele antigelului şi care este recomandată de medici în asemenea situaţii.

Pe 19 ianuarie 2003, cinci bătrâni din Brăieşti au rămas în biserica din localitate să se cinstească dintr-o sticlă pe care o aveau în lăcaşul de cult. La câteva ore după ce au ajuns acasă, cei cinci au început să se simtă rău şi au fost transportaţi la spital. Cercetările au scos la iveală faptul că cei cinci bătrâni au băut dintr-o sticlă în care se găsea antigel folosit la centrala termică a bisericii, pe care l-au confundat cu lichior. Antigelul este mortal dacă doza ingerată se situează între 50 şi 100 de ml. Din nefericire, toţi cei cinci bărbaţi au băut peste cantitatea letală de antigel şi au murit la scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care s-a otrăvit cu antigel a murit în spital.
 Vizualizări articol: 8737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Tânărul care s-a otrăvit cu antigel a murit în spital1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil !!! trimis de
(30 mar 2011, 14:54:18
Cata nesimtire poate sa existe intr-un om ca sa bea in biserica ? Cat de beat poti fi ca sa confunzi antigelul cu orice alta bautura ? P.S. Niciodata nu esti suficient de beat daca poti sa stai intins pe covor fara sa te sprijini.
2.   Cata minciuna:((((( trimis de
(30 mar 2011, 22:10:18
Stau si ma intreb cum unii gazetarii scriu articole fara sa se documenteze in prealabil ??
Din pacate fac parte din familia celui decedat si stiu ca acesta a ingerat accidental antigelul care in nici un caz nu era in cantitatea pe care o spune gazetarul!
Plus ca victima a fost transportata imediat la spitalul Campulung cu ambulanta unde medicii au dat-o in balbaiala pana acesta a intrat seara in coma!
Poate ar fi avut o sansa daca sistemul medical din aceasta tara ar functiona la parametrii reali .CONCLUZIILE VA ROG SA LE TRAGETI SINGURI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei