Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Solidaritate

Cântece patriotice şi îndemn la grevă generală la mitingul profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 250 de cadre didactice din judeţ au pichetat ieri, timp de o oră jumătate, pentru a treia oară, Palatul Administrativ, susţinând că au fost dezinformaţi şi minţiţi, iar ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să renunţe la funcţia pe care o deţine pentru că nu este competent. Deşi până acum au acţionat separat, la protestul de ieri au fost prezenţi reprezentanţii tuturor sindicatelor din municipiul Suceava, din zona Fălticeniului, Humorului şi Dornelor, profesorii menţionând că incompetenţa autorităţilor locale şi a ministrului Funeriu i-a făcut să acţioneze ca o forţă unitară.

 

“Azi în nord, mâine peste tot!”

Protestatarii au venit înarmaţi cu pancarte, iar mesajele strigate din ei au fost dintre cele mai diverse: “Funeriu-Crl+Alt+Delete”, “Azi în nord, mâine peste tot!”, “Noi de-aici nu plecăm nici unul, până nu veţi aplica Legea 221”, “Până la vară lacătul pe şcoală!”, “CEDO!”, “Funeriu, fii bărbat, dă-ne banii şi-am plecat!”, iar în partea a doua a protestului profesorii au început să cânte melodii patriotice, precizând că în aceste clipe au nevoie şi de o susţinere morală pentru a păstra unitatea şi a acţiona în comun.

Profesorii au cerut să primească salariile în baza Legii 221/2008, şi nu a Ordonanţei de Urgenţă 41/2009, pentru că şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă.

 

Elevi şi părinţi, prezenţi la mitingul profesorilor

Alături de profesori, la protestul de ieri au fost prezenţi mai mulţi elevi de la liceele din municipiu şi părinţii lor.

„În calitate de părinte am mers la Bucureşti şi am pichetat Ministerul Educaţiei, profesorii trebuie să simtă susţinerea noastră. În următoarele zile vom face o şedinţă cu părinţii de la celelalte şcoli şi vom încerca să facem şi noi demersuri, să vadă cei de la conducere că nu e doar problema profesorilor, e şi a noastră”, ne-a spus Antigona Pomparău.

Deşi în primele zile de grevă s-au bucurat că vor sta câteva zile acasă, elevii nu sunt deloc încântaţi de situaţia creată, în special cei de clasa a VIII-a şi a XII-a, care au de susţinut testarea naţională şi bacalaureatul. Elevii, la fel ca profesorii, speră că problema va fi rezolvată în scurt timp şi vor reveni la ore, până atunci se declară solidari cu dascălii lor şi susţin cauza acestora.

„Am venit la miting să-mi susţin profesorii, situaţia lor este de-a dreptul jalnică, suntem înţelegători şi le susţinem cauza. Ar trebui să ieşim mai mulţi elevi în stradă, să vadă şi autorităţile locale că nu suntem indiferenţi”, a precizat Andra Iftodeanu, elevă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

 

Soluţia prefectului i-a supărat şi mai tare pe protestatari

Mai mulţi lideri de sindicat au fost primiţi de prefectul Sorin Arcadie Popescu, acesta informându-i că banii încă nu au intrat în conturile profesorilor, iar întârzierea a fost cauzată de încercarea de realocare a banilor de la primăriile care aveau bani în plus. Prefectul a mai precizat că profesorii din şcolile care nu au câştigat în instanţă în baza Legii 221/2008 îşi vor primi salariile integrale, ceilalţi vor primi doar un avans, iar restul salariului îl vor lua după 5 aprilie. Protestatarii nu au fost de acord cu declaraţiile prefectului şi au hotărât continuarea grevei. „Vom continua greva, nu ar fi normal să cedăm în momentul acesta, Guvernul intenţionează să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să fie uniformizate salariile din Educaţie, iar în modul acesta drepturile noastre câştigate în instanţă ar fi anulate”, a explicat Costică Costan, liderul sindicatului de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântece patriotice şi îndemn la grevă generală la mitingul profesorilor.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Cântece patriotice şi îndemn la grevă generală la mitingul profesorilor4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Azi in nord, maine mai la nord-est.... trimis de
(30 mar 2011, 11:42:19
In zadar se face apel la solidaritate ! Majoritatea nici nu mai stie unde-i nordul!
Nu inteleg, de ce prefectul nu a apelat la jandarmi sa-i duca inapoi la ore!?
Doar sustine ca greva este ilegala! Si sunt doar o mana de oameni! Intr-un ceas i-ai aranjat pe toti !
Pai orasul Suceava are cam de zece ori mai multi profesori. Daca majoritatea este de acord sa mearga la scoala fara bani, cei 250 ce cauta in strada?

2.   Comentariu trimis de
(30 mar 2011, 12:51:29
E dreptul lor de a face greva dar trebuie sa stie ca sunt oameni care lucreaza pe mai putini bani sau nu au primit salariiled e cateva luni desigur ei lucreaza la patron si nu au aceasta posibilitatea de a face greva +
3.   Ieri pentru a 3a oara, azi pentr a patra... trimis de
(30 mar 2011, 13:44:48
..Si uite asa ne continuam protestul la nesfarsit. Nu ne aude numeni si toata lumea se face ca nu ne vede. Ceilalti bugetari cum si-au primit banii, in totalitate si la timp? La noi, in invatamant acest lucru de ce nu a fost posibil? Nu cersim acesti banii, ne sunt cuveniti.
4.   ........... trimis de
(30 mar 2011, 13:56:01
un articol penibil........
5.   Mă umflă râsul trimis de
(30 mar 2011, 14:04:23
când văd cât de prostoi pot fi cei din învăţământ. cum naiba au putut pune botul când guvernul tăriceanu le-a băgat dintr-un foc 50%. care clasă socială a mai primit aşa mocăială în prag de criză cu bugetul gol? acum li se cuvine, dar niciunul nu a spus la momentul ală că e totuşi prea exagerată treaba. de v-ar plăti statul după costul - elev şi o să se termine cu circul pe care îl faceţi toamna şi primăvara pe spinarea părinţilor care ca să fim sinceri s-au cam săturat de pretenţiile voastre. Ţineţ-o aşa şi de Paşti o să mâncaţi un altfel de miel.
6.   RE trimis de NATOO trimis de
(30 mar 2011, 14:12:42
SUN NISTE LASI SI NISTE FRAIERI CEI CARE MUNCESC PE NIMICA TOATA LA PATRONI(DACA POT FI NUMITI ASA SI NU EXPLOATATORI)IN TIMP CE ACESTIA ISI CONSTRUIESC VILA DUPA VILA,DISTRUG MASINA DUPA MASINA SI ALTE CHESTIUI DIN ASTEA IAR PE OAMENII PE SPATELE CARORA FAC AVERE II PLATESTE TOT LA CITEVA LUNI DE NU LE AJUNG BANII NICI DE MINCARE.O SA SE DESTEPTE POATE LUMEA SI O SA SE REVANSEZE.MA INGROZESTE GINDUL CE-O SA PATEASCA UNII DINTRE CEI CARE SI-AU BATUT JOC DE OAMENI.INCET, INCET CUTITUL AJUNGE LA OS.
7.   RE ma umfla rasul trimis de AMARUL trimis de
(30 mar 2011, 14:18:07
cuvintul PROSTOI pe care la-i folosit pentru cei din invatamant ti se potriveste tie perfect.Acesti oameni isi merita din plin banii respectivi care nu au fost promisi de tariceanu care a spus ca nu are bani pentru respectiva majorare ci de cei care ne conduc acum ca urmare a acelei promisiuni.esti cam portocaliu in gindire.
7.1  RE: RE ma umfla rasul trimis de AMARUL trimis de
(31 mar 2011, 08:39:40
nu sunt portocaliu în gândire, ci am o memorie bună cu privire la ceea ce se întâmplă. aici e o chestie de cauză şi efect. Pe de altă parte m-am săturat să predau lecţiile copilului, fiindcă am ajuns la concluzia că dascăli din ziua de azi sunt varză. Singurul lucru care e încă bun cu şcoala asta e că îi păzesc pe copii în timpul programului.
8.   Un pic de intelegere!... trimis de
(30 mar 2011, 14:41:42
Vai, ,,prostoi''!?
Cit de ,,mici'' si marginiti sunt unii!...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei