Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar câteva hoteluri de pe litoral au oferte pentru Paşti

Miercuri, 30 Martie 2011 (14:40:29)

 Foarte puţini dintre hotelierii de pe litoral au pregătit oferte pentru turiştii care vor dori să petreacă sărbătorile de Paşti la malul mării, majoritatea unităţilor de cazare care vor fi deschise fiind de patru şi cinci stele, din staţiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Litoral Delta Dunării, până acum au prezentat oferte pentru sărbătorile de Paşti doar opt unităţi hoteliere - cinci aflate în staţiunea Mamaia, iar celelalte în Eforie Nord, Olimp şi Mangalia.

În Mamaia au oferte hotelurile Palm Beach - cinci stele, Splendid - patru stele, Del Mar - patru stele, Golden Tulip - patru stele şi Iaki - patru stele, iar pachetul de trei nopţi de cazare variază între 470 de lei de persoană la un hotel de patru stele şi 1.000 de lei de persoană la unitatea de cinci stele.

De asemenea, există şi pachete pentru două nopţi de cazare, care oscilează între 340 de lei de persoană şi 468 de lei de persoană. Pachetele includ masa festivă din prima zi de Paşti, mic dejun, precum şi acces gratuit la dotările unităţilor hoteliere - piscină interioară, saună, sală de fitness. De asemenea, unii dintre hotelieri le-au pregătit turiştilor "surprize de la iepuraş", precum excursii la mănăstirile din Dobrogea şi programe artistice.

În Eforie Nord, singura unitate deschisă este Hotelul Europa, de patru stele, unde preţul pentru pachetul de trei nopţi de cazare pleacă de la 129 de euro pentru o cameră dublă pe noapte şi include demipensiune pentru doi adulţi şi un copil până în 12 ani, accesul la piscina interioară, saună, jacuzzi şi fitness.

În sudul litoralului au pregătit oferte pentru turiştii care vor să petreacă Paştele la mare hotelurile Cocor - patru stele, din Neptun şi Corsa - trei stele, din Mangalia. Preţurile variază între 269 de lei de persoană - pachetul de două nopţi şi 360 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare. Şi aici pachetele includ, pe lângă masa festivă de Paşti, micul dejun, acces gratuit la facilităţile unităţilor hoteliere şi programe speciale pentru copii.

În aceste zile, Mamaia, dar şi celelalte staţiuni de pe litoral arată ca un şantier, majoritatea unităţilor fiind în renovare.

"Majoritatea unităţilor sunt în renovare. În Mamaia va fi şantier până la 25 – 27 aprilie, primii turişti fiind aşteptaţi în jurul datei de 28 aprilie. Toată lumea trage tare să renoveze până atunci. Cert este că de la 1 Mai Mamaia va fi deschisă pentru turişti", a afirmat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Corina Martin.

Ea spune că hotelierii de pe litoral au început însă să-şi prezinte ofertele pentru minivacanţa de 1 Mai, care sunt mult mai multe faţă de cele existente pentru Paşti, iar preţurile sunt cuprinse între 113 lei de persoană pe noapte, în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele, şi 1.200 de lei de persoană, într-un pachet care cuprinde două nopţi de cazare într-un apartament de lux, la un hotel de cinci stele, cu demipensiune.

Pentru ca sezonul estival să poată începe în bune condiţii la 1 Mai, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a organizat anul acesta mai devreme licitaţia pentru închirierea plajei Mării Negre.

Prima etapă a licitaţiei a avut loc în perioada 16 - 20 martie, fiind depuse 177 de oferte pentru 72 de sectoare de plajă din cele 150 scoase la licitaţie, cele mai multe fiind pentru staţiunea Mamaia. Au fost adjudecate 52 de sectoare de plajă pentru câte două sezoane estivale şi şase sectoare pentru un sezon. Pentru nouă sectoare de plajă a fost depusă o singură ofertă, iar pe cinci sectoare, unde au fost depuse câte două oferte, unul dintre ofertanţi a fost descalificat, astfel că procedura de licitaţie va fi reluată. Faza a doua a licitaţiei urmează să fie organizată la începutul lunii aprilie.

Licitaţia pentru adjudecarea sectoarelor de plajă a fost însoţită şi anul acesta de proteste ale hotelierilor care susţin că cei mai mulţi dintre câştigători nu au nicio legătură cu activitatea de turism. Ei sunt nemulţumiţi de modul în care ABADL a organizat licitaţiile pentru transmiterea dreptului de folosinţă a plajei Mării Negre şi au cerut demisia directorului Marian Mitrea, pe care îl acuză de faptul că instituţia pe care o conduce refuză dialogul cu cei implicaţi direct în turismul de pe litoralul românesc.

În replică, reprezentanţii Administraţiei Bazinale au declarat că toţi câştigătorii licitaţiilor sunt agenţi economici care deţin active hoteliere în zonele licitate sau asociaţi, conform legii, cu deţinători ai unor astfel de active hoteliere în zonă.

O altă nemulţumire a hotelierilor de pe litoral o reprezintă şi recenta lege a turismului, prin care operatorii din turism vor fi obligaţi să menţină deschise unităţile hoteliere pe întreaga perioadă a sezonului estival, respectiv 1 mai - 1 octombrie, şi să reabiliteze structurile astfel încât să asigure un peisaj optim, atrăgător, care să încânte şi atragă turiştii pe litoral.

Unii hotelierii susţin că nu au motive să deschidă hotelurile de la 1 mai şi să stea apoi cu ele goale până la începutul verii, când vin şi primii turişti.

"Asta este. Nu avem nimic împotrivă să ţinem deschis între 1 mai şi 30 septembrie. Unde-i lege nu-i tocmeală, dar trebuie deschisă toată staţiunea. Deschiderea sezonului estival de la 1 mai nu înseamnă că numai hotelierii trebuie să o facă. Mai este vorba despre terase, restaurante, farmacii, magazine, parcuri de distracţie. Cum o să fie aceştia obligaţi să deschidă şi, în lipsa lor, cum o să vină turistul la mare şi ce o să găsească? Odată cu obligativitatea de a ţine deschis sezonul patru luni, poate ar fi trebuit să se vină şi cu un ajutor pentru cei care deschid, cu o micşorare a taxelor şi impozitelor sau ceva asemănător", a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală. "", a mai spus Bucovală.

Cătălin Legănel 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar câteva hoteluri de pe litoral au oferte pentru Paşti.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar câteva hoteluri de pe litoral au oferte pentru Paşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei