Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Cu Ciuhandu, Iohannis şi Oprescu putem discuta oricând, orice construcţie politică

Miercuri, 30 Martie 2011 (18:21:36)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Sibiu, că USL poate discuta "oricând, orice contrucţie politică" cu primarii Gheorghe Ciuhandu, Klaus Iohannis şi Sorin Oprescu, aceştia făcând parte dintr-o "uniune a binelui care se opune la axa răului: Băsescu - Boc - PDL".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă, că USL a identificat câteva persoane importante pe care le consideră ca făcând parte dintr-o aşa-numită "axă a binelui" care încearsă să lupte împotriva "axei răului" formată din preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi partidul de guvernâmânt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Oameni aşa cum este primarul de la Timişoara, domnul Ciuhandu, domnul Iohannis, primarul de la Sibiu, sau primarul municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, sunt de partea binelui, fără să fie vreunul dintre ei sau să ajungă vreodată vreunul dintre ei membru al USL. Nici domnul Orescu nu cred că va fi membru al USL, domnul Iohannis cu atât mai puţin sau domnul Ciuhandu de la Timişioara. Aceşti oameni pot face parte şi fac parte, în mod real, într-un fel de uniune a binelui care se opune la ceea ce eu numesc, fără niciun fel de reţinere, axa răului. (...) Nu este prima dată când spun, şi susţin în continuare, că USL îşi doreşte să fie un fel de uniune naţională, care să strângă nu doar social-democraţi, liberali şi conservatori, ci să încerce să creeze un fel de uniune a binelui împotriva a ceea ce înseamnă azi, în mod clar, Băsescu - Boc - PDL", a spus Ponta.

Ponta a afirmat că USL poate "discuta oricând orice construcţie politică" cu aceşti primari.

Întrebat dacă, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, miercuri la prânz, cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a abordat problema susţinerii candidaturii acestuia pentru un nou mandat de primar, Ponta a răspuns că nu s-a stabilit ce urmează să se întâmple.

"Pentru noi domnul Iohannis nu este un inamic politic, dimpotrivă, au fost momente, în 2009, când am încercat chiar să construim împreună un proiect şi acest proiect nu s-a finalizat, dar nu din cauza domnului Iohannis. Pe plan local nu am stabilit, dar probabil că vom avea fiecare candidaţi: FDGR candidaţi, USL candidaţi, şi la primărie, şi la Consiliul Judeţean, dar nu suntem adversari", a afirmat Iohannis.

Rugat să reconfirme dacă USL va avea candidat propriu pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, Ponta a răspuns: "Exact".

Când i s-a precizat că primarul Klaus Iohannis a declarat, în urma întrevederii avute la sediul Primăriei Sibiu, că discuţiile pe tema susţinerii candidaturii sale de către USL rămân deschise, liderul PSD a spus că acesta este şi punctul său de vedere.

"Exact ce v-a spus domnul Iohannis este acelaşi punct de vedere ca şi al meu. O să discutăm în continuare, dar din punctul meu de vedere şi al USL, domnul Iohannis este de partea binelui, nu de partea răului. Asta nu exclude nici să avem candidaturi comune, nici să avem candidaturi separate. Exlude un singur lucru: eu nu cred că vreodată FDGR sau USL poate să fie de partea PDL, cel puţin în următoarea perioadă. Categoric discuţia rămâne deschisă", a susţinut liderul PSD.

El a precizat că, până în aprilie 2012, mai este timp şi a spus că se vor mai purta tot felul de discuţii.

Ponta a menţionat că a cerut tuturor primarilor PSD să ia în calcul faptul că Legea electorală va fi cu siguranţă modificată, iar primarii vor fi aleşi din primul tur şi le-a cerut să fie desemnaţi cei mai buni, iar acolo unde PDL ar avea şanse de câştig să fie un candidat comun al USL.

Anterior, primarul din Sibiu, Klaus Iohannis, a spus că a discutat, miercuri, cu liderul PSD, Victor Ponta, despre "situaţia politică actuală", despre alegerile de anul viitor, dar şi, "la modul general", despre posibilitatea ca USL să susţină candidatura sa la Primărie, în 2012.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ajuns, miercuri la prânz, la Primăria Sibiu, unde a avut o întrevedere de aproximativ 40 de minute cu primarul Klaus Iohannis.

La ieşirea de la discuţii, Ponta nu a făcut declaraţii, câteva detalii fiind oferite de Iohannis.

"Am discutat situaţia politică actuală, evident despre alegerile de anul viitor şi în general despre situaţia politică din Sibiu, fără să tragem o concluzie sau să facem anumite înţelegeri. A fost o discuţie, pur şi simplu, de informare reciprocă", a declarat Iohannis, la ieşirea din sediul Primăriei Sibiu.

Întrebat dacă a discutat cu Ponta despre posibilitatea ca USL să îi susţină candidatura la Primăria Sibiu în 2012, Iohannis a răspuns afirmativ.

"Da, dar am discutat mai la modul general în această fază. Nu cred că se aştepta nimeni să discutăm acum concret aceste susţineri", a afirmat Iohannis.

El a precizat că discuţiile pe această temă rămân deschise, dar îşi doreşte "în primul rând o susţinere din partea sibienilor".

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Cu Ciuhandu, Iohannis şi Oprescu putem discuta oricând, orice construcţie politică.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Cu Ciuhandu, Iohannis şi Oprescu putem discuta oricând, orice construcţie politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei