Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Distracţie penală

Party cu jointuri, într-un bar şi în apartamentul unei tinere din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru tineri implicaţi în traficul cu droguri în oraşul staţiune Vatra Dornei au fost daţi, ieri, pe mâna judecătorilor, în boxa acuzaţilor urmând să ajungă şi un al cincilea inculpat, o tânără de 22 de ani, aceasta din urmă fiind acuzată că a cumpărat canabis şi le-a făcut cinste cu jointuri prietenilor ei, într-un bar din oraş, continuând petrecerea, în aceeaşi zi, acasă la ea.

În faţa judecătorilor, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, vor ajunge Mirel Alexandru Mezdrea (20 de ani), din comuna Şaru Dornei, Samuel Andronic (21 de ani), Andrei Pilug (20 de ani), ambii din Vatra Dornei, toţi trei fiind în prezent încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, precum şi Robert Fulop (19 ani) şi Ana Maria Tacea (22 de ani), tot din Vatra Dornei.

 

Au găsit un client pentru drogurile aduse din Spania: un poliţist sub acoperire

Potrivit scenariului conturat de anchetatori în urma cercetărilor, Mirel Alexandru Mezdrea s-a întors din Spania, la începutul acestui an, cu peste 200 de grame de canabis, distribuite în 30 de pacheţele.
Tânărul din Neagra Şarului (comuna Şaru Dornei) s-a gândit să pună marfa în vânzare, prin intermediul unor distribuitori de droguri, cărora le-a oferit la schimb o parte din profit. A luat legătura cu Samuel Andronic, care, la rândul său, l-a contactat pe Robert Fulop, promiţându-i acestuia un comision consistent dacă va găsi un client pentru cele aproximativ 200 de grame de canabis.

Interesat de afacere, Fulop l-a băgat în poveste şi pe Pilug. Acesta din urmă, povestesc anchetatorii în rechizitoriu, a fost cel care a găsit clientul, un anume Vali, dispus să plătească 1.000 de euro pe cele 200 de grame de canabis. 

Tranzacţia a avut loc pe 16 februarie a.c., în jurul prânzului, pe strada Dornelor din municipiul Vatra Dornei. Ce nu au ştiut Pilug şi Andronic a fost faptul că aşa-zisul client al lor era trimis de ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava. Şi-au dat seama de acest lucru abia după ce-au fost culcaţi la pământ şi încătuşaţi de oamenii legii.

Zece minute mai târziu a fost încătuşat şi cel de-al treilea inculpat, Mirel Alexandru Mezdrea.

La audieri, la sediul DIICOT Suceava, au fost aduşi cei trei tineri încătuşaţi, precum şi Robert Fulop şi Ana Maria Tacea. Aceştia din urmă au fost lăsaţi să se întoarcă acasă, după audieri, în timp ce Mezdrea, Pilug şi Andronic au primit mandate de arestare preventivă, aflându-se şi în prezent în spatele gratiilor.

 

Le-a făcut cinste cu 10 grame de canabis

Ana Maria Tacea a ajuns pe lista inculpaţilor din acest dosar după ce anchetatorii au stabilit că tânăra în vârstă de 22 de ani era o consumatoare de marijuana şi cocaină şi obişnuia să distribuie stupefiante şi printre amicii săi.

Procurorii DIICOT susţin că tânăra a intrat uşor în cercul consumatorilor de droguri din Vatra Dornei, mai ales că dispunea mai tot timpul de sume de bani şi, de foarte multe ori, obişnuia să le facă cinste amicilor ei cu cantităţi mici de droguri pentru consum sau să plătească consumaţia grupului în cluburi.

Anchetatorii povestesc de un incident petrecut chiar cu câteva zile înaintea flagrantului, când, în timp ce se afla la o masă într-un club din Vatra Dornei, împreună cu mai mulţi amici, auzind de la Pilug că ştie pe cineva care are „ceva bun”, tânăra i-a dat 50 de euro să meargă să-i aducă „iarbă” pentru fumat.

După ce a primit drogurile (circa 10 grame de canabis), tânăra a făcut un joint şi şi-a servit amicii de la masă.

Restul stupefiantelor au fost fumate câteva ore mai târziu, în apartamentul Anei Maria Tacea, unde tânăra şi-a invitat amicii să vizioneze împreună un film. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Party cu jointuri, într-un bar şi în apartamentul unei tinere din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 3599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Party cu jointuri, într-un bar şi în apartamentul unei tinere din Vatra Dornei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare.. trimis de
(30 mar 2011, 16:37:23
Bai Sergiule...nu incerc sa le iau apararea inculpatilor, e o lunga discutie despre droguri. Insa am o nedumerire...conform carui principiu jurnalistic publicati voi numele?
Pana la pronuntarea unei instante, exista prezumtia de nevinovatie. Deci..oamenilor astora de ce le publicati numele, denigrandu-i astfel...iar altora de exemplu "un localnic...Ion B. a gasit o bomba in curtea casei." le prescurtati numele. La fel a fost si cu vamesii... ati publicat tot. Sunt doar curios...va simtiti mai jurnalisti la unele articole, iar la altele nu?!!
2.   Intrebare . . . trimis de
(30 mar 2011, 21:38:47
esti sigur ca are 19 ani Robert Fulop???????????????
Scuze dar ai unele publicatii jenante....
3.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 02:41:47
ba ai niste publicatii de tot  ☭  macar informeaza-te inainte de a scrie... daca tot vrei sa faci p jurnalstu' daca nu dute frate si fa altceva...
4.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 02:43:44
a si inca ceva ai dovada la ceea ce ai scris??? nu de alta dar sa nu ne intalnim p la tribunal....
5.   :-j trimis de
( 1 apr 2011, 16:33:26
hai m lasi?:))))....ba k il cheama vali ba k andrei...cel sub acoperire:-j.....numai tampenii scriu astia:)...o mica parte de adevar este....dar in rest..doar fabuleaza:)...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei