Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Botoşani a aflat abia luni că profesorii din judeţ nu şi-au primit salariile

Luni, 14 Martie 2011 (16:33:55)

 Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, le-a transmis celor peste o sută de profesori care au protestat în faţa Prefecturii "să se întoarcă la catedră", precizând că el a aflat că aceştia nu şi-au primit salariile abia luni, în ziua mitingului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste o sută de profesori din Botoşani au protestat, luni, în faţa Primăriei din municipiu, unde au solicitat o întrevedere cu primarul, primind programare pentru audienţă pentru 5 aprilie. Ulterior, ei s-au mutat în faţa sediului Prefecturii Botoşani, solicitând de asemenea o întrevedere cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Astfel, un grup de cinci profesori a intrat în audienţă la prefectul Cristian Roman, însă nu au reuşit să obţină un răspuns concret privind soluţionarea problemei lor.

Prefectul a recunoscut că nu ştia că situaţia profesorilor e atât de gravă şi că aceştia nu şi-au primit salariile, dar le-a cerut să se întoarcă la catedre.

"Le-am transmis un singur lucru: pentru a mă avea partener de dialog, minima condiţie pe care o pun este să meargă la catedră. Astăzi am aflat că există o problema, că nu au luat deloc salariile, nu este vorba numai de diferenţele provenite din hotărâri judecătoreşti, ci e vorba de faptul că nu au luat salarii şi nu au alocare bugetară pentru acest lucru. Din discuţia cu directorul de la DGFP am înţeles că s-au făcut demersurile pentru o sumă consistentă care ar trebui să fie alocată judeţului, iar rezolvarea ţine de cele două ministere, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor", a declarat prefectul Cristian Roman.

Liderii de sindicat au spus că vor discuta cu cadrele didactice pentru a decide dacă vor opri sau vor continua protestul.

Profesorii din nouă unităţi şcolare din judeţul Botoşani au sistat, luni, cursurile, iar peste o sută de cadre didactice din municipiul Botoşani au protestat în faţa Primăriei şi a Prefecturii Botoşani, nemulţumite că nu şi-au primit salariile pentru luna februarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Botoşani a aflat abia luni că profesorii din judeţ nu şi-au primit salariile.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Botoşani a aflat abia luni că profesorii din judeţ nu şi-au primit salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei