Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Timp liber

Asociaţia Cumullus Suceava începe cursurile de zbor cu parapanta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Sportivă Cumullus din Suceava va începe din această lună cursurile de zbor cu parapanta. După a doua promoţie de piloţi, care au absolvit cursul în toamna anului trecut, Asociaţia Sportiva de Zbor cu Parapanta Cumullus îşi propune să continue şi în acest an cursurile pentru cei care vor să deprindă tehnicile de zbor. Preşedintele asociaţiei, Ciprian Paşcan, a anunţat că în momentul de faţă se pot face înscrieri pentru cursuri, acestea urmând să înceapă pe 19 martie, la sediul şcolii din Suceava.

Ca şi în anii precedenţi, şcoala de zbor oferă cursuri de începători. Acest curs se adresează tuturor persoanelor de peste 16 ani cu sănătate fizică şi psihică bună. Cursul poate fi organizat atât în regim de weekend, cât şi în regim intensiv, cuprinzând atât teorie, cât şi practică. Ciprian Paşcan a explicat că partea  teoretică se va desfăşura în sala de curs a şcolii, în timp ce la partea practică vor fi efectuate zboruri pe dealurile învecinate Sucevei, iar spre finalul cursului piloţii vor face zboruri în zone montane: Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Obcinele Bucovinei sau Vatra Dornei. Pentru începători va fi organizată şi o tabără de zbor la Costineşti. Pentru participanţii la acest curs, Asociaţia Cumullus va pune la dispoziţie un suport de curs teoretic, precum şi echipamentul de zbor complet. Cursul pentru începători se va finaliza în toamna acestui an cu un examen, în urma căruia piloţii absolvenţi vor primi o licenţă de zbor recunoscută pe plan internaţional, noii piloţi putând zbura oriunde în lume.

 

Pentru avansaţi, zbor de mare înălţime şi de distanţă

Ciprian Paşcan a mai declarat că un alt curs pe care Cumullus îl pune la dispoziţie este unul pentru avansaţi. Acest curs se adresează piloţilor care au absolvit deja un curs de începători, care deţin echipament personal şi care vor să-şi perfecţioneze tehnicile de zbor. În cadrul acestui curs, pe lângă partea teoretică vor fi efectuate zboruri de înălţime mare şi zboruri de distanţă. „În acest fel, acest curs devine un bun suport pentru cei ce îşi propun să participe la competiţii sau îşi doresc să doboare recorduri. Partea teoretică va fi efectuată în sala de curs a şcolii, iar pentru partea practică va fi organizată o tabără de zbor la Arad, precum şi o sesiune de zbor în Munţii Călimani”, a spus preşedintele Asociaţiei Cumullus.

El a adăugat că cel de-al treilea curs se adresează celor care îşi propun să folosească pentru zbor o variantă motorizată, şi anume motoparapanta. Ca şi în celelalte cursuri, va exista o pregătire teoretică, precum şi una practică, zborurile fiind efectuate în zona învecinată oraşului Suceava.

„Pentru cei care nu s-au decis să păşească în această lume a zborului, Cumullus organizează zboruri tandem, în dublă comandă, participanţii fiind însoţiţi în zbor de un pilot. În timpul zborului pasagerul nu trebuie să piloteze, ci doar să se bucure de zbor şi să-şi fotografieze sau să-şi filmeze zborul, dacă doreşte. De asemenea, în cadrul şcolii pot fi organizate, gratuit, sesiuni demonstrative de pregătire, la care participanţii pot lucra, sub supravegherea instructorului, pe un teren drept, luând astfel contact cu echipamentul de zbor şi cu tehnicile specifice”, a mai spus Ciprian Paşcan.

Cei interesaţi de aceste cursuri se pot înscrie la sediul Asociaţiei Cumullus, din Suceava, str. Cernăuţi, nr. 11, la telefonul 0724 501 175, web: www.cumullus.ro, sau pe adresa de e-mail: office@cumullus.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Cumullus Suceava începe cursurile de zbor cu parapanta.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Asociaţia Cumullus Suceava începe cursurile de zbor cu parapanta4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei