Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Gorbachev ştie ce spune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sper să nu păţesc cu filmul „Discursul regelui” ceea ce am păţit cu minunatul „Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caranfil, pe care l-am văzut de o duzină de ori şi l-aş mai vedea de încă de o mie, fără să mă satur, fiindcă de fiecare dată îi găsesc frumuseţi suplimentare. Minunate pelicule, cinste cui le-a făcut!

După cum am mai spus, faptul că „Discursul regelui” a fost certificat cu nu ştiu câte statuete de alea, pre numele lor „Oscar”, nu m-a dat pe spate; din contra, m-a făcut să-l abordez cu reţinere, fiindcă ştiam cam ce gen de pelicule se fuduleşte cu laurii din soiul respectiv. „Restul e tăcere”, deşi fără a-şi trece multe premii în fişa personală, este comparabil ca valoare cu „Discursul regelui”.

Apropo! Viitorul premiu „Oscar” pentru cea mai bună regie ar trebui acordat anticipat, deoarece îl merită cel (cei) care a (au) semnat gigantica producţie turnată anul acesta în statele arabe răsculate şi vizionată, prin intermediul canalelor de presă mai strâmte şi mai largi, în toată lumea. Filmul acesta, cu multă luptă şi cu acţiune palpitantă, este atâta de bine regizat, că mulţi au ajuns să creadă că răzmeriţele de acolo chiar au loc aievea. Doar un ochi de cinefil, îmbătrânit prin cinematecile veacului trecut, recunoaşte cu uşurinţă trucajele, machiajul actorilor şi decorurile false, de carton.

Populaţii care se revoltă în lanţ... Hm, în ce film am mai văzut noi asta?! Nu cumva în coproducţia, grandioasă şi aia, având ca subiect, acum 20 de ani, căderea comunismului în ţările europene? O fi fost realizată de mâna secretă a aceluiaşi regizor? Câţi asistenţi de regie o fi avut acesta?

S-a tot speculat, prin presa occidentală, că la revoltele arabe se va afilia curând Rusia, ţară cu multe rezerve de gaz şi cu un dictator la fel de sângeros ca ăia arabi. Inclusiv fostul asistent de regie Mihail Sergheevici Gorbachev spunea asta, într-un interviu prilejuit de a 80-a sa aniversare.

Să fim de acord şi să aşteptăm cu interes. Fiindcă Gorby întotdeauna a ştiut ce vorbeşte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorbachev ştie ce spune.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Gorbachev ştie ce spune3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei