Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurătorii vor creşte tarifele sau vor reduce cheltuielile dacă poliţele auto rămân pe minus

Miercuri, 9 Martie 2011 (15:09:43)

Menţinerea tendinţei de reducere a subscrierilor pe segmentul auto în acest an va afecta fluxul de lichidităţi al asigurătorilor, care vor fi nevoiţi fie să majoreze tarifele primelor, fie să reducă cheltuielile curente, a declarat, miercuri, directorul general al Allianz-Ţiriac, Rangam Bir.

"În condiţiile în care şi în 2010 au aplicat astfel de măsuri, va fi foarte dificil pentru asigurători să pună în practică aceleaşi măsuri şi în acest an. Piaţa românească este foarte sensibilă la preţ şi orice creştere de tarife în cazul poliţelor auto aduce pierderi de clienţi, care vor căuta oferte mai bune", a spus Bir, prezent la un seminar pe tema asigurărilor auto.

El a spus că Allianz-Ţiriac a decis să renunţe la clienţii care pe segmentul auto înregistrau o daunalitate de aproape 150%.

"Aceşti clienţi aduceau pierderi şi, prin renunţarea la ei, compania a putut practica tarife mai joase pe alte segmente de clienţi. Practic, subvenţionăm cotaţiile de primă celor care sunt mai responsabili", a spus Bir.

Reprezentantul Allianz-Ţiriac a amintit că piaţa asigurărilor generale a scăzut în 2010 pe fondul căderii finanţărilor de tip leasing, unde poliţele CASCO se încheiau o dată cu semnarea contractului de finanţare.

În plus, a spus Bir, o parte din clienţii CASCO au renunţat să îşi mai reînnoiască poliţele, în condiţiile în care foarte mulţi români s-au confruntat cu diminuarea veniturilor.

"Allianz-Ţiriac a încercat să atenueze efectele acestui fenomen prin lansarea de noi poliţe, care să ţină cont mai bine de cerinţele clienţilor", a afirmat Bir.

Anul trecut, Allianz-Ţiriac a coborât pe locul doi în topul asigurătorilor, cu venituri de 1,03 miliarde de lei, în scădere cu 20% faţă de 2009.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,7% în 2010, la 8,36 miliarde lei. Regresul a fost efectul reducerii cu 7,5% a subscrierilor pe segmentul asigurărilor generale, la 6,69 miliarde de lei, în timp ce piaţa asigurărilor de viaţă a urcat cu 2,32%, la 1,66 miliarde de lei.

Asigurările auto au înregistrat o pondere de 59,8% în totalul subscrierilor pieţei, de la 62,9% în 2009. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurătorii vor creşte tarifele sau vor reduce cheltuielile dacă poliţele auto rămân pe minus.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurătorii vor creşte tarifele sau vor reduce cheltuielile dacă poliţele auto rămân pe minus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei