Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe baricade

Poliţiştii de frontieră de la Siret eliberaţi din arest s-au întors la serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei trei poliţişti de frontieră de la Siret arestaţi la începutul lunii februarie şi eliberaţi acum câteva zile s-au întors la serviciu. Agenţii Ionel Marinel Gâză, Iulian Radu şi Daniela Căpăţână au bifat ieri prima zi de muncă după ce au părăsit arestul. Aceştia vor lucra la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, dar nu vor ocupa funcţii operative. Comisarul Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, a precizat că cei trei nu vor lucra nici în Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi nici nu vor avea misiuni de patrulare pe fâşia verde a frontierei cu Ucraina.

„Cei trei angajaţi sunt puşi la dispoziţia conducerii IJPF Suceava şi vor primi doar funcţii neoperative. În plus, ei sunt cercetaţi prealabil şi în perioada următoare, când vor răspunde pentru acuzaţiile de încălcare a atribuţiilor de serviciu, fapte în urma cărora au şi fost arestaţi”, a declarat comisarul Ilie Poroch Seriţan.

Cei trei au fost arestaţi pe 6 februarie, alături de alţi 52 de colegi, printre care şi şeful PTF Siret, comisarul-şef Aurel Anea, dar şi de patru vameşi care lucrau în acelaşi punct. Ei sunt acuzaţi că, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, au constituit la Punctul de Trecere a Frontierei Siret un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Gâză, Radu şi Căpăţână au fost eliberaţi vineri seară de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecătorii stabilindu-le interdicţia de a părăsi ţara. Nu acelaşi noroc au avut ceilalţi 56 de arestaţi din dosarul „Şpagă în Vama Siret”, care se află şi astăzi în spatele gratiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii de frontieră de la Siret eliberaţi din arest s-au întors la serviciu.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Poliţiştii de frontieră de la Siret eliberaţi din arest s-au întors la serviciu3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 mar 2011, 20:14:00
felicitari avocatilor acestora!
2.   Comentariu trimis de
( 9 mar 2011, 23:16:21
si ei trebuie sa traiasca
3.   Comentariu trimis de
(10 mar 2011, 09:28:13
politistii astia nu sunt vinovatii.hotii cei mari de la radauti si mai de sus trebuie arestati dar ei stau si rad de tinerii acestia.sa le fie rusine!!
4.   Pt.BREANA (DIN 06 02 2011) trimis de
(10 mar 2011, 16:37:01
DACA CITESTI ACUM ACESTE RANDURI INSEAMNA CA INCA NU TE-AM GASIT INCA ''PROFESORE'',DAR O SA DAU PESTE TINE CAND TI E LUMEA MAI DRAGA,SUGATORULE ,NU AI CE FACE DECAT SA ARUNCI CU NOROI .TU ESTI ASA DE CURAT.DACA VREI STAM FATA IN FATA SI VB.PRIMII BUTUCI PE CARE O SA I TAI VOR FII PT. SICRIUL TAU,MAIMUTA,JEGOASA CE ESTI((M.M.))TE DAI DIN ''STRAINATATE SI TU STAI LA 2 PASI.O SA PUN ''RAKETII''PE TINE.IMI PARE RAU CA TE AM CREZUT CANDVA AMIC ,SI TU NU STII NICI MACAR SA SCRII JAVRA ORDINARA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei