Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Fondul aferent medicilor de familie în 2011, 50% pentru pacienţii de pe listă şi pentru servicii

Marţi, 28 Decembrie 2010 (18:07:14)

Fondul aferent asistenţei medicale primare va fi de 50% pentru persoanele înscrise pe liste "per capita" şi 50% "per serviciu", faţă de 70 % şi 30 % în 2010, potrivit noului Contract-cadru aprobat marţi de Guvern şi care este valabil pentru perioada 1 aprilie 2011-31 decembrie 2012, informează MS.

Astfel, pentru stabilirea valorii unui punct "per capita" şi a valorii minime garantate pentru un punct "per serviciu", fondul aferent asistenţei medicale primare la nivel naţional pentru anul 2011 va avea următoarea structură: 50% pentru "per capita", 50% pentru "per serviciu".

În prezent, fondul aferent asistenţei medicale primare la nivel naţional pentru anul 2010 are următoarea structură: 70% pentru plata per capita şi 30% pentru plata pe serviciu-consultaţie, după ce au fost reţinute sumele necesare pentru plata medicilor nou-veniţi într-o localitate, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

"În acest fel autorităţile sanitare urmăresc creşterea responsabilităţii medicilor de familie în îngrijirea efectivă a persoanelor înscrise pe lista proprie, dar şi
cointeresarea medicilor de familie în acordarea serviciilor medicale în paralel cu dinamizarea activităţii la cabinet", susţine conducerea MS.

De asemenea, actul mai prevede că numărul maxim de persoane înscrise pe listele medicilor de familie va fi de 2 200.

Totodată a fost introdusă şi obligaţia furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală primară (pentru cazul încetării / rezilierii contractului sau a convenţiei, respectiv al excluderii medicului din contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate) de a anunţa casele de asigurări de sănătate referitor la predarea documentelor medicale către medicii de familie pentru care au optat persoanele care au fost înscrise pe listele medicului/medicilor şi care nu se mai află în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate.

Noul Contract-cadru mai prevede că schimbarea de către asigurat a medicului de familie se face pe baza cererii de transfer, al cărei model va fi prevăzut în norme şi în condiţiile prevăzute în normele de aplicare a documentului.

"Tot pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, au fost introduse noi obligaţii pentru furnizorii de servicii medicale paraclinice, respectiv pentru furnizorii de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator, lista de analize medicale care însoţeşte certificatul de acreditare reprezintă cel puţin 50 la sută din analizele medicale de laborator prevăzute în pachetul de servicii medicale paraclinice de bază", arată sursa citată.

Fiecare laborator medical este obligat să asigure prezenţa unui medic cu specialitatea medicină de laborator sau biolog, chimist, biochimist cu grad de specialist în fiecare laborator de analize medicale/punct de lucru

Noul Contract-cadru prevede ca din 2011 fiecare medic de specialitate care acordă servicii medicale de specialitate într-un spital îşi desfăşoară activitatea în baza unui singur contract de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Excepţie vor face zonele/localităţile deficitare din punct de vedere al existenţei medicilor de o anumită specialitate, situaţie în care un medic poate acorda servicii medicale spitaliceşti în cadrul a două spitale, cu respectarea legislaţiei muncii.

Tot o excepţie o vor reprezenta şi medicii care lucrează cu jumătate de normă într-o unitate spitalicească, potrivit MS. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Fondul aferent medicilor de familie în 2011, 50% pentru pacienţii de pe listă şi pentru servicii.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Fondul aferent medicilor de familie în 2011, 50% pentru pacienţii de pe listă şi pentru servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei