Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a discutat cu Oprea şi Boc despre neafectarea pensiilor militare sub 3.000 de lei

Marţi, 28 Decembrie 2010 (15:03:44)

Şeful statului a discutat, luni seară, cu premierul şi cu ministrul Apărării despre respectarea promisiunii lui Gabriel Oprea legate de pensiile mai mici de 3000 de lei ale militarilor cu stagiu complet de cotizare, Emil Boc confirmând, prin calcule, că s-a reuşit protejarea acestei categorii.

Preşedintele Traian Băsescu a particpat, marţi, la învestirea noului şef al SMG, declarând, printre altele, că este esenţial, legat de protecţia personalului, ca Armata să aibă sentimentul cel puţin că nu este nedreptăţită în raport cu alte categorii sociale.

Potrivit lui Băsescu, ceea ce a făcut ministrul Oprea "este proba că atunci când la nivel politic există preocupare, se găsesc soluţii pentru ca partea socială să fie mai bine acoperită".

"Nu vă ascund că atunci când l-am auzit spunând prima dată că nu trebuie să existe, prin recalcularea pensiilor militarilor care au stagiu întreg în Armată, pensii mai mici de 3.000 de lei, am privit cu oarecare scepticism afirmaţia. Aseară l-am invitat pe domnul ministru şi pe premier, să am convingerea că această promisiune a domnului ministru Oprea şi a premierului este aplicabilă şi va funcţiona începând cu 1 ianuarie. Confirmarea premierului, cu calcule în faţă, arată că domnul ministru Oprea a reuşit să protejeze pensionarii militari cu stagiul întreg în Armată. Cei care o viaţă întreagă şi-au dăruit eforturile Armatei Române, ţării, vor reuşi să fie încadraţi în această categorie în care să nu fie afectate pensiile de la 3.000 lei în jos. Este un lucru bun şi arată că a existat preocupare", a adăugat şeful statului.

De asemenea, el a mai spus că l-a bucurat "abordarea pragmatică în ceea ce priveşte utilizarea terenurilor Ministerului Apărării".

"Vă mărturisesc că abia acum am văzut ce poate face Armata, utilizând propriile ei resurse din punct de vedere social. Am înţeles că parte din terenurile care până acum stăteau şi erau pândite să fie scoase din patrimoniul Armatei, să devină nu ştiu ce terenuri pentru dezvoltări imobiliare, am observat cu satisfacţie că nu s-a mai cedat niciun teren. Cele care au fost scoase din circuitul Armatei s-au utilizat sau se utilizează pentru construcţie de locuinţe în care şi Armata va avea procentul eiu de locuinţe", a mai spus Traian Băsescu.

Odată cu discutarea proiectului privind sistemul unitar de pensii publice, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a susţinut, în mai multe rânduri, că pensiile militarilor nu trebuie să scadă.

La 31 mai, Oprea declara, la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, că şi-a îndeplinit obiectivele ca, în perioada de criză mondială, pensiile militarilor, ale celor din sistemul naţional de Apărare, mai mici de 3.000 lei să nu fie reduse. Oprea le-a spus deputaţilor din Comisia de muncă, unde se dezbate proiectul Legii sistemului unic de pensii, că actualele simulări arată că pensiile militarilor de la 30 milioane lei vechi în jos nu se reduc, ceea ce, la nivelul sistemului de Apărare, reprezintă 88% dintre pensii, iar la nivelul MApN – 91% dintre pensii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a discutat cu Oprea şi Boc despre neafectarea pensiilor militare sub 3.000 de lei.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Băsescu a discutat cu Oprea şi Boc despre neafectarea pensiilor militare sub 3.000 de lei2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei