Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Populaţia va fi informată şi consultată în legătură cu planurile de urbanism

Duminică, 19 Decembrie 2010 (14:14:24)

Ministerul Dezvoltării a aprobat o metodologie prin care populaţia va fi informată şi consultată în legătură cu planurile de urbanism, a declarat, duminică, ministrul de resort, Elena Udrea.

"Ştiu că sunt foarte mulţi care nu-şi doresc această metodologie, dar sper ca sub presiunea societăţii civile să fie pusă în practică", a spus Udrea, la o dezbatere cu tema "Buna guvernare- bunul urbanism. Participarea publică în procesul planificării şi dezvoltării urbane".

Metodologia a fost aprobată prin ordin de ministru şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Udrea susţine că participarea populaţiei este dificilă în prezent şi a adăugat că s-ar bucura dacă "într-un timp decent" documentaţia va fi luată în considerare de administraţiile publice locale, iar prin implicarea cetăţenilor abuzurile din prezent nu ar mai fi posibile.

Astfel, ar urma să fie evitate situaţiile în care "lângă casă găseşti peste noapte un bloc de opt etaje, nu ştii de unde a apărut şi nu mai ai ce să faci", a spus Udrea.

Ea a adăugat că nu a auzit decât de un imobil care să fie demolat, respectiv o construcţie din zona aeroportului Băneasa.

"Orice poate modifica un plan de urbanism. (...) În ultimii 20 de ani argumentul economic a pus în umbră argumentul public", a arătat Udrea.

Ministrul a spus că a sunat personal conducerea Inspectoratului de Construcţii pentru a solicita verificarea punctuală a unor construcţii ridicate "peste noapte".

Ea a admis că deşi de multe ori legea este încălcată există şi situaţii în care normele în vigoare se dovedesc permisibile sau chiar absurde.

Udrea a afirmat că dacă nu ar fi ministru şi nu ar avea obligaţia de a rezolva probleme care ţin de dezvoltare urbană ar protesta în stradă, alături de ONG-uri.

Ea a adăugat că va recurge la această formă de manifestare când nu va mai ocupa o poziţie oficială. Protestul în stradă este "o formă bună de a acţiona din partea socităţii civile", a mai spus ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Populaţia va fi informată şi consultată în legătură cu planurile de urbanism.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Udrea: Populaţia va fi informată şi consultată în legătură cu planurile de urbanism5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eee ceva trimis de
(19 dec 2010, 14:40:16
De sunat, suna bine, sa vedem ce-o iesi. Oricum, e o chestiune interesanta, ceva ce se impunea demult. De urmarit. Apropo, nu-i sta mai bine abordand astfel de subiecte decat impopotanandu-se cu fel de fel de bundite, traiste, ori straie maramuresene?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei