Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 dec 2010 - Anul XV, nr. 298 (4589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naţionala României a învins Danemarca, scor 16-15, şi a câştigat medaliile de bronz la CE

Duminică, 19 Decembrie 2010 (17:49:05)

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică a Campionatului European, câştigând medaliile de bronz, care i-au adus şi calificarea directă la CM din 2011.

După 10 minute din meci, România conducea cu 3-1, într-un debut plin de durităţi din partea nordicelor, susţinute la fiecare acţiune de peste 7500 de fani. Danemarca a egalat rapid şi a preluat conducerea, 4-3, după două contraatacuri ale extremei Norgaard, dar şi câteva ratări ale tricolorelor. Timp de 7 minute, România nu a înscris, Ardean-Elisei având apoi o reuşită pe contraatac, 5-4 (min. 17), după care Neagu a adus egalarea, de la 7 metri, 5-5 (min. 19). Tot ea a marcat spectaculos, cu 8 minute înaintea pauzei, aducând România în avantaj, 7-6, pe care l-a mărit, de la 7 metri, 8-6 (min. 24). Antrenorul Pytlick a cerut urgent time-out, urlând la jucătoarele sale, lucru puţin obişnuit în handbalul nordic. Micuţa galeriei a României a încercat să se facă auzită, dar a fost huiduită rapid şi redusă la tăcere de fanii danezi, altădată plini de fair-play. Geiger a marcat pentru 9-6 (min. 25), iar la pauză, tabela arăta 9-7, în favoarea fetelor noastre. În ultimul minut, portarul Talida Tolnai, care avea deja 11 intervenţii, a fost lovită violent în figură, de mingea aruncată de extrema Aaen, având nevoie de îngrijiri medicale.

Tolnai a continuat intervenţiile miraculoase şi în repriza secundă, iar în atac a apărut şi zâmbetul pe feţele handbalistelor României, 9-11 (min. 37). Rikke Skov a jucat "criminal" în apărare, cu lovituri la faţă şi chiar la gât, dar nu a primit nici măcar un cartonaş galben din partea arbitrelor franceze Charlotte şi Julie Bonaventura. România a pierdut patru mingi consecutive, dar nici danezele nu au strălucit, diferenţa în favoarea tricolorelor fiind păstrată, 10-13 (min. 47). Nordicele au ripostat însă în următorul minut, cu două goluri consecutive, 12-13, iar tensiunea a început să atingă cote din ce în ce mai mari. Nechita a marcat pentru 12-14 (min. 52), după o pasă de excepţie a Cristinei Neagu, care a înscris şi ea, 13-15, când mai erau 7 minute. Stanca a scos un 7 metri providenţial, dar Neagu a ratat, mărind şi mai mult tensiunea din sala de la Herning. Pytlick a cerut un ultim time-out, cu şase minute înaintea finalului, dar Dalby a pierdut atacul, la revenirea pe teren, la fel şi Ardean-Elisei. Nechita a înscris pe contraatac ulterior, 13-16 (min. 55), iar pe banca României, jucătoarele abia îşi mai puteau ţine emoţiile. Brădeanu a ţintit bara (min. 57), Dalby a redus, 14-16, a urmat un fault în atac al României, iar Danemarca a redus şi mai mult, 15-16 (min. 58). Radu Voina a cerut şi el time-out. "Două minute mai avem fetelor şi avem medalie", s-au încurajat jucătoarele, dar Geiger a tras în bară la revenirea pe teren (min. 60). Tolnai a apărat în faţa lui Skov, iar România a avut ultimul atac, dar nu a mai tras la poartă, câştigând incredibil, cu 16-15, după o dramă rar întâlnită. Tricolorele nu au mai putut fi oprite din plâns, Cristina Neagu oferind imaginea zilei, în braţele antrenorului Radu Voina.

Marcatoare:

Danemarca - Skov 4 goluri, Norgaard 4, Thorsgaard 2, Kristensen 1, Kviesgaard 1, Dalby 1, Moller 1, Jorgensen 1.

România - Neagu 6 goluri, Nechita 4, Stanca 2, Ardean-Elisei 2, Geiger 1, Fiera 1.

Tot duminică, de la ora 18.00, Norvegia şi Suedia, deja calificate la CM de anul viitor, se vor lupta pentru medaliile de aur. Câştigătoarea se va califica şi la Jocurile Olimpice din 2012.

Reprezentativa României a încheiat participarea la CE din Danemarca şi Norvegia cu un bilanţ de cinci victorii şi trei înfrângeri. Tricolorele au învins Spania (30-26) şi Serbia (40-28), în grupa preliminară A, Croaţia (31-22) şi Muntenegru (23-21), în grupa principală I, şi Danemarca (16-15), în finala mică, dar a cedat în faţa Danemarcei (22-25), în grupa A, a Rusiei (20-35), în grupa I, a Suediei (23-25), în semifinale.

La Campionatul Mondial din 2011 s-au calificat finalistele Norvegia şi Suedia, plus medaliata cu bronz, România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naţionala României a învins Danemarca, scor 16-15, şi a câştigat medaliile de bronz la CE.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naţionala României a învins Danemarca, scor 16-15, şi a câştigat medaliile de bronz la CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei