Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UNPR agreează majorarea salariului minim şi propune sindicatelor un moratoriu pentru 2011

Vineri, 29 Octombrie 2010 (14:40:08)

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, vineri, după o întâlnire cu oficialii FMI, BM şi CE, că solicitarea sindicatelor pentru un salariu minim de 750 lei nu este exagerată şi le-a propus acestora un moratoriu pe 2011 în ceea ce priveşte grevele.

Sârbu a spus că Guvernul ar trebui să pună la baza unui eventual nou acord cu FMI o înţelegere cu sindicatele şi patronatele privind "unele reglări salariale".

"Viitorul acord cu FMI ar trebui să cuprindă o reevaluare a veniturilor bugetarilor, pentru că în prezent se plătesc costuri, aşa că sunt necesare reajustări bugetare. În opinia noastră, Guvernul ar trebui să ia în calcul la elaborarea bugetului pe 2011 condiţiile pentru un eventual acord viitor, dar cu înţelegeri cu sindicatele şi patronatele. Este nevoie de un nou acord social tripartit, între guvern, sindicate şi patronate, care să conţină înţelegeri precise în ceea ce priveşte evoluţia salariului minim", a afirmat el.

Sârbu a spus că, în opinia UNPR, păstrarea unui nivel atât de scăzut al salariului minim este "anacronică", mărind gradul de sărăcie în rândul salariaţilor şi constituind şi o sursă de evaziune fiscală.

"În opinia noastră, solicitarea sindicatelor ca salariul minim pe economie să fie 750 lei nu este deloc exagerată. (...) O creştere a salariului minim nu duce la creşterea fondului de salarii, dacă grilele de salarizare sunt apropiate, şi nici nu va avea efecte negative asupra economiei, dimpotrivă", a precizat el.

Preşedintele UNPR a menţionat că a discutat cu oficialii instituţiilor financiare problema depolitizării administraţiei publice, legea UNPR privind impozitarea averilor mari.

Sârbu a insistat asupra reluării dialogului social de către Guvern, atât în ce priveşte salariul minim pe economie, cât şi asupra grilelor de salarizare.

"Acest climat extrem de tensionat poate fi depăşit doar prin implicarea Guvernului în dialog social şi acceptarea cu mai mult curaj a unor propuneri economice ale patronatelor. Trebuie reluată şi discuţia în legătură cu fondul de salarii şi sindicatele tebuie reimplicate în stabilirea grilei de salarizare. La rândul lor, sindicatele ar trebui să accepte un moratoriu, pentru 2011, în legătură cu grevele şi mişcările de protest", a mai declarat Sârbu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNPR agreează majorarea salariului minim şi propune sindicatelor un moratoriu pentru 2011.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UNPR agreează majorarea salariului minim şi propune sindicatelor un moratoriu pentru 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei