Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Ministerul nu va interveni în tradiţiile privind prima zi de şcoală

Duminică, 5 Septembrie 2010 (19:50:49)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că ministerul nu doreşte să intervină în tradiţiile privind începerea anului şcolar care ţin de fiecare şcoală sau comunitate, dar a cerut ca acestea "să fie realizate în interesul elevului".

Funeriu a spus că a cerut tuturor inspectorilor, printr-o notă oficială, ca orarul să fie pregătit din data de 9 septembrie, iar pe 13 septembrie elevii şi părinţii să fie foarte bine pregătiţi pentru ceea ce înseamnă viaţa şcolară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am cerut inspectorilor ca festivităţile de începere a noului an să fie gândite în interesul elevului. De exemplu, dacă este foarte cald să nu fie ţinuţi copiii în soare o perioadă foarte lungă, dar nu se pune problema ca ministerul să intervină în tradiţiile care sunt pentru fiecare şcoală, pentru fiecare comunitate. Rugămintea mea a fost să avem festivităţi care sunt în interesul elevilor şi din prima zi de şcoală să avem festivităţi care sunt în interesul elevului şi, de asemenea, încă din prima zi de şcoală să se facă ore de dirigenţie şi să se explice tot ce ţine de viaţa şcolii şi, orarul fiind pregătit, să începem cu dreptul încă din prima zi de şcoală. Deci seriozitate, foarte multă rigoare şi până la urmă normalitate", a spus Funeriu.

La Alba Iulia se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari generali din întreaga ţară.

La întâlnire participă, pe lângă şefii inspectoratelor şcolare, şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printre care ministrul Daniel Funeriu, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Oana Badea, directorul general în cadrul MECTS, Liliana Preoteasa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Ministerul nu va interveni în tradiţiile privind prima zi de şcoală.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Ministerul nu va interveni în tradiţiile privind prima zi de şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei