Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reuşită

Apa caldă va reveni în casele sucevenilor, după ce estacada a fost refăcută din metal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Refacerea podului tehnic de peste apa Sucevei, rupt la inundaţii, prin unirea capetelor de pod cu o estacadă metalică grea de zeci de tone, o operaţiune dificilă, care a necesitat un volum mare de muncă şi echipamente speciale, s-a dovedit o reuşită şi o premieră, cel puţin la nivel judeţean.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent în momentul în care uriaşa bucată metalică de pod a fost ridicată şi fixată la locul ei cu o macara de mare putere, a subliniat faptul că de succesul acestei operaţiuni depindea asigurarea apei calde în cea mai mare parte a municipiului Suceava, pentru că acest pod tehnic, care a fost rupt de ape, susţinea conducta de apă caldă care vine de la Termica, precum şi noile conducte de apă rece montate prin proiectul ISPA.

 

Cea mai mare lucrare de confecţii metalice din judeţ

Din această cauză, s-a căutat soluţia cea mai rapidă de reparare a podului tehnic, unirea capetelor cu o estacadă metalică, mai uşoară decât una care ar fi fost reconstruită din beton, aceasta fiind considerată cea mai eficientă metodă.

“Este cea mai mare lucrare de confecţii metalice realizată la noi în judeţ, estacada rezultată având o lungime de 47 de metri şi o greutate de 43 de tone. Pentru realizarea ei s-au lucrat trei săptămâni, zi şi noapte, inclusiv sâmbetele şi duminicile, în atelierul de confecţii metalice al SUCT, fiind adusă aici în patru tronsoane, unite aici, în lunca Sucevei. Pentru montarea acestui colos metalic ne-ar fi trebuit cam trei macarale, care să lucreze timp de o săptămână. Am găsit apoi această variantă, a unei macarale capabile să ridice şi 500 de tone, pe care am închiriat-o, reducând astfel timpul de montare cel puţin cu cinci zile. Întreaga lucrare a necesitat un efort deosebit, iar pentru reuşită merită felicitaţi cei care au muncit din greu pentru a face totul în timp cât mai scurt”, a declarat directorul SUCT Suceava, Dumitru Popescu.

Estacada metalică care completează bucata lipsă din podul tehnic de peste apa Sucevei a fost poziţionată ieri, în jurul orei 14.00, cu ajutorul unei macarale capabile să ridice greutăţi de până la 500 de tone, închiriată de la o firmă de profil, cu sediul în Oradea.

Costul închirierii macaralei, în valoare de patru milioane de euro, se ridică la peste 15.000 de euro pe zi.

 

Conducta de apă caldă, ridicată odată cu estacada metalică

Un alt artificiu la care s-a apelat pentru scurtarea perioadei de reluare a furnizării apei calde în municipiul Suceava a fost cel al montării conductei de apă caldă direct pe estacada metalică care a fost ridicată de macaraua uriaşă.

Altfel, conducta ar fi trebuit să fie sudată, piesă cu piesă, la înălţime, după ce se finaliza lucrarea de fixare a estacadei. Chiar şi aşa, tot mai sunt necesare aproximativ două zile pentru a uni capetele conductei de pe estacada metalică cu cele de pe construcţiile de beton, mai ales că există diferenţe de nivel, care fac lucrarea destul de dificilă.

În cel mai bun caz, conducta de apă caldă ar fi refăcută complet până duminică seara, ceea ce ar permite celor de la Termica să înceapă operaţiunea de umplere a sistemului de distribuţie cu agent termic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă va reveni în casele sucevenilor, după ce estacada a fost refăcută din metal.
 Vizualizări articol: 4336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Apa caldă va reveni în casele sucevenilor, după ce estacada a fost refăcută din metal3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Macarale trimis de
( 4 sep 2010, 13:31:04
Eu chiar nu inteleg aceasta propozitie :Costul închirierii macaralei, în valoare de patru milioane de euro, se ridică la peste 15.000 de euro pe zi."
Adica o macare ce costa 4 mii.E se inchiriaza cu 15 mii E pe zi?
Pai mane ma duc la piata si-mi cumpar o macara si o inchiriez doar 1 data pe an ..
fac reducere catre primarie ....o inchiriez doar cu 7 mii.:)
A cui o fi macaraua ?
1.1  RE: Macarale trimis de
( 4 sep 2010, 22:07:34
4 milioane - cand faci rost de bani sa ne anunti pe forum !
2.   Care duminica trimis de
( 4 sep 2010, 15:23:42
din nou care duminica nu ziceti data poate sa fie si duminica din luna viitoare si pentru papadie mai citesteti o data comentariu ai spus 4 milioane pe urma 4 mii hotarastete
3.   Protectia muncii trimis de
( 4 sep 2010, 22:09:52
ITM ce are de spus despre fotografia 3 ? Muncitorii lucreaza la inaltime, neasigurati in nici un fel, unii dintre ei neavand nici macar casca de protectie.
3.1  RE: Protectia muncii trimis de
( 4 sep 2010, 23:57:10
Cred ca ITM-ul nu citeste ziarele, si nici la poze nu se uita... salutari!
3.2  RE: Protectia muncii trimis de
( 5 sep 2010, 08:27:36
BMICK,CINE SA VERIFICE SI MAI INTREABA-TE DACA AU CURAJUL SA-I VERIFICE ? CRED CA ITM INSEAMNA "INDIVIZI ce TAC MOLCOM "Cat despre ziaristul care spune ca a fost "cea mai mare lucrare din judet",cred ca acesta a stat numai in Cartierul Tineretii,sa monteze pavele sau panselute pe locul de casa acordat de primarul Lungu,ptr al 'pupa' zilnic peste tot.In Suceava s-au montat piese metalice cu masa mai mare de 40-50 de tone,un exemplu este componenta numita "tambur" la Termica cu o masa de peste 90 de tone si cate mai sunt.Intr-un cuvant,inca nu i-au murit laudatorii acestui individ din Arini.In rest,intr-un stat de drept multi ar fi stat la "mititica' ptr ceea ce numim evaziune,hotie,licitatie trucata,etc.
4.   NESPALATI DE LA BLOC trimis de
( 5 sep 2010, 11:28:47
SPERAM SA TERMINE LUCRAREA CAT MAI REPEDE SA NU MAI PUTA SUCEVENII ATAT DE TARE CA-I VAI DE MAMA LOR
5.   Lungu mincinos trimis de
( 5 sep 2010, 20:42:46
a uitat sa spuna ca piesa metalica a fost facuta cu 20 cm mai jos decat podul de beton si au trebuit sa modifice magistralele.... cu coturi.......se vede si din autobuz .... tevile nu sunt drepte pe "minunea Lungu" ... la imbinarea podului sunt modificate.....scrieti si despre asta ziaristi din CArtierul Tineretii
6.   Pt BMICK trimis de
( 5 sep 2010, 22:04:45
I.T.M.-ul se uita, dar se uita la tine cat esti de fraier
7.   Pt. handicapatii care comenteaza trimis de
( 6 sep 2010, 08:51:13
ba bolovanilor care stati cu PC-ul in fata si cu mana in pantaloni...inainte sa vomitati comentarii naspa despre aceasta lucrare mai intai interesati-va cat sa muncit pt aceasta lucrare si in cat timp trebuia ea proiectata si finalizata...s-au depus eforturi mari, dar voua Taranoilor Cocalari si Nespalati (k doar de aia s-a muncit in 2 schimburi ca sa va spalati putoarea de pe voi) nu va convine niciodata nimik. Jegurile Sucevei asta sunteti!!!!
8.   !!! trimis de
( 6 sep 2010, 09:24:57
Pai nasparliule de ce ii pupi in ☭ pe astia, ti se pare ca au muncit prea mult bai jegane
9.   Pt TRAIAN05 trimis de
( 6 sep 2010, 20:50:21
Traianeeee..... jegosule....vedeteash in apa Sucevei cu un pietroi legat la gat....esti tampit de putzi ba balagosule....au muncit nu au vandut seminte ca tine la coltz la bucovina...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei