Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: Angajaţi în ministere au salariu 13.000 lei, iar ministrul 4.200; cer austeritate tuturor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, că, deşi există o lege a salarizării unitare, constată că funcţionarii din ministere încasează salarii de 13.000 lei net, în timp ce miniştrii de doar 4.200 lei.

Remarca şefului statului survine relatărilor de presă conform cărora în Ministerul Turismului şi Dezvoltării sunt angajaţi cu salarii de 13.000 de lei, în condiţiile în care ministrul Udrea a încasat în iulie un salariu de 4.100 de lei.

"Atenţionez că, deşi s-a anunţat că există o lege a salarizării care a comprimat sporuri, care a aşezat oarecum ierarhia în stat pe nişte trepte de salarizare, constat în fiecare lună că încă sunt ministere la care funcţionarii, fie şi directori, încasează 13 milioane (13.000 - n.r.) de lei net, în timp ce salariul ministrului este 4.200 lei net", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că, "măcar în perioada de austeritate", austeritatea să fie aplicată tuturor.

"Este ceea ce vă cer, domnule prim-ministru, în modul cel mai ferm: austeritate pentru toţi", a mai spus şeful statului.

 

„În 2011, austeritatea să caracterizeze activitatea Guvernului şi a fiecărui român”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că austeritatea ar trebui să caracterizeze activitatea Guvernului, dar şi a fiecărui român, în anul 2011, estimând o creştere economică de 1-2%.

El i-a îndemnat pe membrii Guvernului la solidaritate şi i-a asigurat de sprijinul său în ceea ce priveşte asumarea dificultăţilor economice.

"Măcar în perioada de austeritate, aplicaţi austeritatea pentru toţi. Atât vă cer, domnule prim-ministru, în modul cel mai ferm", i-a spus Traian Băsescu premierului, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Traian Băsescu a susţinut că România are nevoie de încă un an de austeritate şi solidaritate, afirmând că perioada de criză nu poate fi trecută de o naţiune fără solidaritate.

"Cer Guvernului, dar şi dumneavoastră, ca proaspeţi miniştri, să fiţi solidari pentru măsurile de austeritate care trebuie să continue. În lipsa unor măsuri de austeritate, care să vizeze inclusiv cheltuielile sociale, aici sunt destule zone în care se poate acţiona, pot să vă spun că vom avea o creştere de 1 maximum 2 la sută în 2011, ceea ce nu va angrena forţă de muncă suplimentară. Va trebui să explicăm românilor că austeritatea trebuie să caracterizeze acţiunea guvernamentală, dar şi a fiecărui român în parte, şi în 2011. Numai prin austeritate putem obţine o creştere mai mare de 1-2%. Eu sper într-un 3-4%, dacă Guvernul va continua să ia măsurile care se impun, pentru a crea condiţii de investiţii din bugetul de stat", a declarat preşedintele.

El a adăugat că, alături de nevoia de a contribui cu bani din bugetul de stat la investiţii, atragerea fondurilor europene este fundamentală.

"Sigur, ea nu poate fi proiectată fără o resursă internă care să acompanieze banii europeni, aşa cum ne obligă legislaţia UE. De aceea, fac apel la fermitate, dar şi la capacitatea de a explica românilor că avem nevoie de încă un an de austeritate şi solidaritate, un an care să fundamenteze premisele de creştere economică sănătoasă şi solidă în favoarea fiecărui român. Trebuie să se înţeleagă că o perioadă de criză nu poate fi trecută de o naţiune fără solidaritate", a menţionat şeful statului.

De asemenea, el a spus că Guvernul a trebuit să intre în plină criză economică, la începutul anului 2009, şi să ia măsuri impopulare.

"Foarte mulţi au spus: «Guvernul, premierul, preşedintele nu se gândesc la oameni». Răspunsul meu este: dimpotrivă. Ne gândim la oameni, ne gândim la România. Măsurile care s-au luat nu putea fi evitate dacă doream şi dorim ca România să nu intre într-un colaps financiar. Şi acum, cu toate măsurile luate, toată resursă financiară se duce în acest tip de costuri", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că încă nu există o perspectivă clară a investiţiilor din bugetul de stat, pentru că deficitul bugetar stabilit pentru 2011 va fi consumat pentru acoperirea deficitului fondurilor de pensii şi de şomaj şi pentru plata arieratelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Angajaţi în ministere au salariu 13.000 lei, iar ministrul 4.200; cer austeritate tuturor.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băsescu: Angajaţi în ministere au salariu 13.000 lei, iar ministrul 4.200; cer austeritate tuturor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE trimis de
( 4 sep 2010, 21:46:35
......si cine este de vina pt aceste salarii? Ministrul care conduce un minister nu poate sa ia masuri? Ce faceti acolo sus? De la cei oropsiti stiti imediat cum sa le luati 15% sau 25% din veniturile si asa mici, dar acolo sus nu aveti "baza legala". Rusine sa va fie!
2.   Intrebare trimis de
( 5 sep 2010, 11:49:00
Anul 2010 a fost anul in care zilnic,24 de ore din 24 s-a vorbit pe toata mass-media numai de bani si iarasi bani.Nu sunt bani pentru sanatate,nu sunt bani pentru invatamint,servicii sociale,pensionari etc.etcDar nimeni nu ne-a dat vre-o explicatie cum se cheltuie banul public.Ca platitor de impozite intreb si eu pe cei care dirguiesc banul p;ublic; Daca in anul 2010,primaria muicipiului Suceava a cheltuit suma de 800.000 lei ron (80 miliarde lei rol)pe p u b l i c i t a t e ?In ce a constat acest serviciu de publicitate?Oare s-au rezolvat toate problemele stringente si ne mai trebuia tichie de margaritar ?Sau este vorba de altceva ??Intreb ca tot romanul .............
2.1  RE: Intrebare trimis de
( 5 sep 2010, 14:06:55
Vad ca lumea nu stie prea bine cum e cu banii:@Monitorul - 13.000 RON = 130 milioane ROL (lei vechi); @CALIGULA: 800.000 RON = 8 miliarde ROL - daca voiai sa scrii echivalentul a 80 miliarde ala era 8 milioane RON nu 800.000.
Revenind la subiect: ganditi-va cate licitatii nu se trec prin SEAP si cate se atribuie in mod direct invocandu-se tot felul de stari de urgenta. Stiu un caz concret cu o firma intr-un alt judet si o stiu direct de la patronii acelei firme care o duc chiar foarte bine cu facturi cu preturi supraincarcate dar primarii platesc pentru ca, nu-i asa?, nu-i din buzunarul lor.
De asemenea, intr-o tara in care preturile sunt europene dar salariile ca vai de mama lor, cum sa nu fie tentata tanti de la ghiseu sau de la orice birou sa ia mita? Nu o acuz pe ea pentru ca si ea are poate familie si nevoi. Altcineva spunea ca romanul, oricat ar avea salariul, tot e tentat sa mai si fure. E logic stiind ca salariul poate scadea, oricand, peste noapte si nu are nici o garantie.
3.   Doar o parte... trimis de
( 6 sep 2010, 10:04:50
Priviti dragi romani, luati de fraieri, unde pleaca banii vostri.Salariu de 13.000, wow, ma intreb ce muncesc minunatii aia de li se da asemenea salariu.
Dar de ce sa ma mai intreb, am vazut la tv, vineri.
Sa fim sanatosi, cei care n-avem rude sus care ne-ar fi aranjat asemenea fotoliu platit cu 13.000.
Sa fim sanatosi sa-i caram pe puturosii aia in spate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei