Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Este normal?

Patru romi, admişi la Jandarmerie, deşi au avut medii mediocre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri de etnie romă au fost admişi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, deşi punctajul obţinut de fiecare dintre aceştia este cu mult sub cel al ultimului admis, pentru celelalte locuri. Situaţia are şi o explicaţie, pentru candidaţii de etnie romă fiind scoase la concurs un număr de cinci locuri, dedicate numai lor. Cum tinerii de etnie romă dornici să devină jandarmi au fost extrem de puţini, pentru cele cinci locuri nu a fost concurenţă. Prin comparaţie, pentru restul posturilor s-au înscris zece candidaţi pe loc, situaţia nemulţumindu-i pe mulţi dintre tinerii care s-au prezentat la acest concurs.

 

24 dintre cei admişi, din judeţul Suceava

După cum a informat, printr-un comunicat de presă, locotenentul Irina Ipate, purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, pe 31 august a fost ultima probă de concurs pentru locurile existente în acest an, după calcularea punctajelor fiind declaraţi admişi 132 de băieţi şi 13 fete, pe cele 145 de locuri scoase la concurs, plus patru băieţi, pe cele cinci posturi cu caracter special, pentru persoanele de etnie romă.

Locotenentul a mai informat că cel mai mare punctaj l-a obţinut un candidat din Suceava, care a acumulat 87 de puncte din 90 posibile, în timp ce punctajul cel mai mic a fost de 61 de puncte.      

În privinţa candidaţilor de etnie romă, ştacheta a fost mult mai jos. Iniţial, pentru cele cinci locuri s-au înscris zece candidaţi, nouă băieţi şi o fată. După probele eliminatorii au mai rămas doar şase băieţi, care au intrat efectiv în concurs. Punctajul minim pentru admitere, 40 de puncte, a fost depăşit de patru dintre tinerii romi, astfel că aceştia au obţinut automat un loc la şcoala de subofiţeri. Cei patru, domiciliaţi în Vaslui, Brăila şi Bacău, au obţinut între 42 şi 54 de puncte, putându-se observa că, dacă nu ar fi avut locuri speciale, toţi ar fi fost declaraţi respinşi, ultimul admis pentru celelalte locuri având 61 de puncte. 
Per total, dintre candidaţii admişi din acest an, 24 sunt din Suceava, 12 din Botoşani, de asemenea câte zece fiind din Bistriţa-Năsăud şi Vrancea. Media de vârstă a elevilor din acest an este de 21 de ani, o treime dintre ei având vârsta de 19 ani.

 „Elevii jandarmi sunt aşteptaţi la sediul şcolii pe 11 septembrie 2010, până la ora 14.00, în vederea pregătirii pentru începerea cursurilor, ce vor debuta  luni, 13 septembrie a.c.”, a mai precizat locotenentul Irina Ipate, cu menţiunea că rezultatele finale ale concursului sunt publicate pe site-ul unităţii,  www.jandarmeriafalticeni.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru romi, admişi la Jandarmerie, deşi au avut medii mediocre.
 Vizualizări articol: 3446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Patru romi, admişi la Jandarmerie, deşi au avut medii mediocre3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Integrare trimis de
( 4 sep 2010, 15:48:27
intelegem ca romii trebuie integrati, ca e mai bine pt toata lumea ca si ei sa aiba parte de educatie... dar de ce trebuie facut lucrul asta in detrimentul celorlalti? asta nu e tot o discriminare fata de cei care au muncit, au invatat, au obtinut un punctaj mare, dar nu au fost admisi doar din cauza ca nu sunt romi?? RUSINE!
2.   Fara minte trimis de
( 4 sep 2010, 21:14:34
Nu am cuvinte adica in toate tarile ii fugaresc pe tigani si ii hulesc numai noi ii acoperim, nu cred ca o lume intreaga e ratista eu cred ca ei SUNT PUTUROSI SI HOTI, nu merita nici o sansa numai noi ii pupa in .....,toata lumea asta ii urasc pt nu vor sa munceasca, la munca ca noi ne rupem oasele sa le dam lor la colturi este un motiv daca sunt asa e pt ca ei au ales, sa ramana dracu cum le place miserabili.
3.   DISCRIMINARE trimis de
( 5 sep 2010, 11:35:40
DACA E CA TIGANII SA AIBA ACELEASI DREPTURI SI SA NU SE VORBEASCA DE DISCRIMINARE DE CE NU SUNT PUSI LA UN LOC CU ROMANII ? DACA ESTI JANDARM TIGAN SAU ROMAN NU INSEAMNA CA TREBUIE SA FII MAI PUTIN INSTRUIT . DECI TOTI AR TREBUI SA AIBA ACELASI TRATAMENT .SAU ASTIA TREBUIE SA PATRULEZE NUMAI UNDE SUNT SATRE DE TIGANI. NUMAI LA NOI SE POATE INTAMPLA ASA CEVA
R U S I N E ..........
3.1  RE: DISCRIMINARE trimis de
( 5 sep 2010, 11:40:03
PS. IN CAZUL ASTA TREBUIE SA CEREM SI NOI ROMANII TRATAMENTUL APLICAT TIGANILOR . CUM POTI VORBI DE EGALITATE DACA IN 2010 SE MAI FAC DIFERENTE SI CE DIFERENTE
4.   Pe scurt...scopul.. trimis de
( 5 sep 2010, 12:01:26
revolutia a adus doua schimbari:militia-politie,secu poti avea informatori in africa daca nu-s negri???...
5.   Completare trimis de
( 5 sep 2010, 12:03:09
securitate-jandarmi,cum poti avea informatori......[cine taie din comentarii????]
6.   Discriminare trimis de
( 5 sep 2010, 18:09:04
Aceasta practica nu este deloc noua. Si la admiterea la facultate, se practica aceeasi discriminare fata de candidatii care nu sunt de etnie rroma. Iar candidatii rromi, sunt tot atat de "bine" pregatiti ca si acesti viitori jandarmi.
7.   De acord cu dana trimis de
( 5 sep 2010, 23:51:04
discriminare pentru romani si bataie de joc!!! de ce sa aiba aceste drepturi? daca un roman intra cu 9.50 de ce un rrom sa intre cu 7.50 (aceste cifre sunt ca exemple) ....acel loc dat rromului poate fi dat unui candidat care are 9.49 ... .. sa inteleg ca aceste ,,discriminari" si aceste ,,rezervari" de locuri sunt datorate pt ca ei nu pot sa invete la fel de bine ca un roman ?
8.   Neconcordanta trimis de
( 6 sep 2010, 08:16:06
Nu inteleg pentru ce mai scolarizeaza aceste scoli,daca guvernul spune ca si asa sunt prea multi politisti,pompieri,jandarmi si face restructurari din randul celor deja angajati;este pur si simplu fara logica!
9.   Culmea nesimtirii... trimis de
( 6 sep 2010, 10:00:01
In fiecare zi ma crucesc la cata nedreptate intalnesc(iata ca si rimeaza).
Ma intreb...cine naiba este de acord cu aceste diferente si pana cand le mai fata mintea, mai marilor nostri, atatea mizerii. Am ajuns de rasul lumii, tara in care sunt promovate, cu prioritate, nonvalorile.
Unde esti tu Tepes doamne?
10.   Stie cineva ceva....?!? trimis de
( 6 sep 2010, 10:10:47
Poate din miile de cititori care au accesat articolul,stie cineva la cat a ajuns spaga anul acesta,avand in vedere ca au fost 10 concurenti pe un loc???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei