Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Aproape 2.000 de pensionari în plus în fiecare an, în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul pensionarilor din judeţul Suceava sporeşte în fiecare an cu aproape 2.000 de persoane, în timp ce ponderea salariaţilor a fost constantă o bună perioadă de timp, pentru ca în ultimul an efectivul acestora să scadă.

Situaţia reiese din analizele Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, pentru perioada 2002-2010. Astfel, conform datelor existente, în 2002, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţ a fost de 130.616 (exceptaţi din această categorie sunt pensionarii agricultori şi beneficiarii de pensii IOVR, cele care se acordă invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război, precum şi urmaşilor foştilor pensionari invalizi şi accidentaţi de război).

În 2005, numărul acestora a ajuns până la aproape 137.000, pentru ca în 2008 să depăşească pragul de 140.000. Cele mai recente date statistice, privind trimestrul I al acestui an, arată că numărul  pensionarilor de asigurări sociale de stat a ajuns la 145.450, în opt ani plusul de pensionari fiind de puţin peste 15.000.

Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă, efectivul de salariaţi a înregistrat o scădere. Conform statisticilor oficiale, efectivul de angajaţi la 30 iunie 2010 era, în judeţ, de 95.706 persoane, prin comparaţie în 2002 figurând ca încadraţi în muncă 102.326 de suceveni.

Aşadar, per ansamblu decalajul dintre numărul de pensionari şi cel al salariaţilor se adânceşte de la an la an, situaţia fiind similară la nivelul întregii ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.000 de pensionari în plus în fiecare an, în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 2.000 de pensionari în plus în fiecare an, în judeţul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este normal ! trimis de
( 4 sep 2010, 13:37:14
Pensionari sunt priviti ca niste consumatori de bani din fondul de asigurari sociale pe nedrept, or fiecare pensionar a contribuit cu sume importante la asigurari sociale in timpul cat a fost activ . Cei care sunt pensionati inainte de varsta de pensionare pe diferite cauze , nu sunt vinovati de producerea acestor cauze . Nu ar trebui sa consideram pensionari ca o povara fiindca toti o sa trecem prin aceasta perioada si ar fi cazul sa meditam mai mult inainte de a scrie sau declara ca pensionari cresc numeric iar salariati scad de parca pensionari ar fi vinovati ca au ajuns la varsta de pensionare si ca numarul angajatilor a scazut . Cresterea numarului de angajati tine de Guvern iar cresterea numarului de pensionari tine de D-zeu , asa ca reflectati la aceasta remarca si apoi scrieti si declarati despre pensionari,
2.   Ce se vrea? trimis de
( 5 sep 2010, 16:27:20
De fapt, ce se vrea cu acest articol, sa se dea o pleasna pensionarilor? Cifrele acestea ale INS sunt necesare pentru Guvern si institutiile abilitate, inclusiv cele de control, ale statului dar nu in presa, la modul cum apare aici, de exemplu. De aici ar reiesi nu vinovatia Guvernelor ce s-au perindat de 20 de ani incoace in scaunele puterii, ci a pensionarilor ca au nerusinarea sa fie mai multi decat contributorii. E pacat ca un articol ce se vrea un fel de comunicat statistic are un mod sec de-a prezenta lumii cine este cancerul societatii - pensionarii. Cate cazuri de pensii si indemnizatii de handicap necuvenite au fost descoperite pana in prezent in judet si ce masuri s-au luat? Dar la nivelul intregii tari? Ce masuri a luat Guvernul actual pentru cresterea veniturilor (nu din cresterea impozitelor ci din dezvoltare) ca sa garanteze acest drept constitutional al cetatenilor ce-au lucrat o viata? Cati inalti demnitari suporta consecintele devalizarii bugetului national de pensii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei