Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului va avea un sistem IT de 87,7 milioane lei

Marţi, 10 August 2010 (16:10:34)

Asesoft International, Teamnet International şi Star Storage vor furniza Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) un sistem informatic de gestionare a datelor despre mediul ambiant la nivel naţional, valoarea contractului ridicându-se la 87,7 milioane de lei (TVA inclusă).

"Câştigătorul licitaţiei este ofertantul reprezentat de asocierea formată din Asesoft International, Teamnet International şi Star Storage, cu un punctaj total de 92 puncte şi un preţ de 70.721.273 lei (17.129.186,67 euro), fără TVA. Atribuirea contractului s-a realizat în a doua parte a lunii martie, iar semnarea acestuia va avea loc după negocierea şi acceptarea de către părţi a tuturor clauzelor", se arată într-un răspuns al ANPM remis la solicitarea MEDIAFAX.

La licitaţie au mai depus oferte Ness România şi asocierea formată din Siveco România, Romair şi Adasa Sistemas.

Ofertele au fost depuse la finele lunii noiembrie 2009.

Licitaţia a fost contestată de Net Vue SRL, CID Software Studio Spa, CG&GC Intelligent Technology SA şi IT Top Solutions SRL.

În cazul ultimele două societăţi, cererile au fost retrase ulterior.

Prin noul sistem informatic, ANPM va centraliza, la nivel naţional, informaţiile privind mediul, într-un format standardizat.

"Această standardizare şi centralizare va permite monitorizarea tuturor factorilor care influenţează mediul, permiţând astfel luarea de decizii care sa ajute la conservarea acestuia. Nu în ultimul rând se va permite accesul persoanelor sau instituţiilor interesate la informaţii privind calitatea mediului", se arată în caietul de sarcini publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Durata contractului va fi de 24 de luni.

Proiectul va fi finanţat de la bugetul de stat şi prin credite externe, conform HG 572/2006.

ANPM a fost înfiinţată în anul 2004. Instituţia se află în subordinea Ministerului Mediului şi are competenţe în implementarea politicilor şi legislaţiei din domeniul protecţiei mediului.

Teamnet International este un furnizor de soluţii IT pentru companii, iar Asesoft International este unul dintre cei mai importanţi integratori locali de sisteme informatice.

Ambele societăţi fac parte din grupul Asesoft, care mai include companiile Asesoft Distribution (distribuţie IT&C), Asesoft Net (aplicaţii web), 2K Telecom şi Asesoft Smart (soluţii audio-video şi IT).

Grupul este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Cu sediul în Bucureşti, Star Storage şi-a început activitatea în 1999 şi este un integrator de soluţii pentru stocare, arhivare şi management de informaţii.

Societatea este controlată de două persoane fizice, Liviu Goşa - 50% şi Cătălin Nicolae Păunescu - 50%, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului va avea un sistem IT de 87,7 milioane lei.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului va avea un sistem IT de 87,7 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei