Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 aug 2010 - Anul XV, nr. 186 (4477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu în Neamţ: În scurt timp va ieşi legea exproprierilor şi oamenii vor fi despăgubiţi

Marţi, 10 August 2010 (13:33:50)

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, marţi după-amiază, lucrările de construcţie a digului din localitatea Rotunda, din judeţul Neamţ, grav afectată de inundaţiile din această vară, unde constructorul i s-a plâns că există probleme legate de refuzul localnicilor de a accepta exproprierea.

Băsescu a inspectat lucrările începute în urmă cu o săptămână la construcţia unui dig la Rotunda, pe o distanţă de opt kilometri, el fiind însoţit de prefectul de Neamţ, Mihai Archip, de primarul localităţii, Gheorghe Cojocaru şi de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Constructorul digului a reclamat aceleaşi probleme ca şi la Săuceşti, respectiv refuzul localnicilor de a accepta exproprierea.

"Când o să iasă legea exproprierilor, în cel mai scurt timp, oamenii vor primi despăgubiri pentru terenuri", a spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, marţi, şi în localitatea băcăuană Săuceşti, unde le-a cerut constructorilor care lucrează la ridicarea digului ca lucrările să fie gata până în iarnă, el fiind informat că există probleme legate de refuzul oamenilor de a accepta exproprierea.

Preşedintele a fost informat de către directorul Direcţiei Apelor Siret Bacău că în prezent au început lucrările pentru o porţiune de 1,8 kilometri de dig, iar pentru aceste lucrări s-a primit de la Ministerul Mediului jumătate din suma alocată.

"Am găsit un ordin de ministru în care banii pentru construcţia digului erau aprobaţi din decembrie anul trecut şi era vorba despre 18 kilometri de dig", a mai afirmat Băsescu.

Întrebat de un jurnalist de ce a venit la Săuceşti, preşedintele a răspuns că are trei obiective pe care a promis să le urmărească până la finalizare, între acestea fiind şi digul şi lucrările de canalizare din Săuceşti.

După ce a inspectat lucrările la dig, preşedintele a mers să verifice lucrările la reţeaua de canalizare din localitatea Bogdan Vodă.

"Aveţi grijă, mă ţin de lucrarea asta pentru că le-am promis oamenilor în timpul inundaţiilor. Mă ţin de voi", le-a spus preşedintele muncitorilor.

La sfârşitul lunii iunie, localitatea băcăuană Săuceşti a fost grav afectată de inundaţii. Astfel, au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat atunci în mai multe rânduri în localitatea Săuceşti şi a promis că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a fi evitate inundaţiile, deşi au existat bani pentru îndiguire, iar şeful statului le-a reproşat oamenilor că mint.

Şi localitatea Rotunda a fost grav afectată de inundaţiile din această vară.

În 14 iulie, Guvernul a aprobat finanţatrea cu 40 de milioane de lei din bugetul Fondului de Mediu a lucrărilor de îndiguire a râului Siret, pe tronsonul Rotunda - Buruieneşti, pentru perioada 2010-2011.

În 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 de milioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungine de 18 kilometri, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu în Neamţ: În scurt timp va ieşi legea exproprierilor şi oamenii vor fi despăgubiţi.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu în Neamţ: În scurt timp va ieşi legea exproprierilor şi oamenii vor fi despăgubiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei