Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Peste 11,5 milioane de ţigări confiscate şi 15 persoane arestate preventiv într-o săptămână

Marţi, 3 August 2010 (15:15:34)

Peste 11,5 milioane de ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţişti, dintre care aproape 3,7 milioane au fost găsite în urma percheziţiilor domiciliare, iar 15 persoane au fost arestate preventiv, în decurs de o săptămână.

Acţiunea de control a avut loc în perioada 26 iulie- 1 august, informează, marţi, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Aproape 3,7 milioane de ţigări au fost confiscate în urma percheziţiilor domiciliare, peste 2,8 milioane în urma verificării unor mijloace de transport, aproape 190.000 de ţigări găsite în pieţe şi târguri, precum şi peste 200.000 în magazinele duty-free.

Peste trei milioane de ţigări dintre cele confiscate provin de la furnizori naţionali, peste 1,3 milioane de la furnizori locali şi aproape 530.000 de la furnizori regionali, precizează sursa citată.

Poliţiştii judiciari au înregistrat, săptămâna trecută, peste 55 de dosare penale în care sunt cercetate peste 140 de persoane. Dintre acestea, aproape 100 au fost puse sub urmărire penală, 31 au fost reţinute, iar 15 au fost arestate preventiv.

Totodată, poliţiştii au acordat aproape 600 de amenzi, în valoare totală de peste 1,1 milioane de lei şi au confiscat 60 de mijloace de transport folosite de suspecţii de contrabandă cu tutun.

În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit şase depozite ilegale şi au identificat şase grupări infracţionale.

Peste 2.000 de poliţişti, aproape 160 de jandarmi şi aproape 180 de poliţişti de frontieră au participat la controalele privind contrabanda cu ţigări de săptămâna trecută, în acţiune fiind implicaţi şi 200 de angajaţi ai administraţiei fiscale, ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Echipele de control au verificat, în intervalul menţionat, la nivel naţional, peste 200 de zone de frontieră, 545 de pieţe şi târguri şi aproape 450 de rute de transport. Totodată, acestea au făcut controale în peste 1.000 de sedii de firme, au organizat 650 de filtre rutiere şi au efectuat peste 50 de percheziţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Peste 11,5 milioane de ţigări confiscate şi 15 persoane arestate preventiv într-o săptămână.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Peste 11,5 milioane de ţigări confiscate şi 15 persoane arestate preventiv într-o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei