Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2010 - Anul XV, nr. 180 (4471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii recomandă evitarea expunerii excesive la soare, altfel pot apărea suferinţe grave

Marţi, 3 August 2010 (13:28:40)

Specialiştii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă evitarea expunerii excesive la solare, întrucât radiaţiile ultraviolete pot provoca diferite tipuri de cancer de piele, arsuri, cataractă şi alte boli ale ochilor, cât şi reducerea eficienţei sistemului imunitar.

Potrivit specialiştilor, expunerea excesivă direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele, cum ar fi melanomul, arsuri şi îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă şi alte boli ale ochilor, dar şi reducerea eficienţei sistemului imunitar.

"Cu toate că există dovezi care evidenţiază beneficiile pentru sănătate şi rolul important în producerea de vitamină D la expunerea în cantităţi mici la radiaţia UV, specialiştii atenţionează asupra utilizării corecte a produselor pentru protecţie solară şi alegerii unei metode eficiente de protecţie pentru expunerea în condiţii de siguranţă la radiaţiile UV solare", se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Sănătăţii.

Pentru a preveni apariţia unor suferinţe, oamenii trebuie să evite expunerea directă la razele solare între orele 11.00 şi 17.00, specialiştii recomandând ca în acest interval să stea la umbră.

În plus, medicii mai recomandă ca hainele să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului şi să fie din materiale uşoare, de culoare deschisă. Capul trebuie să fie acoperit obligatoriu cu pălărie sau batic din bumbac, iar ochi să fie protejaţi cu ochelari de soare.

Totodată, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că sugarii şi copii nu trebuie expuşi direct la soare, ci ţinuţi numai la umbră.

O altă problemă importantă semnalată de specialişti vizează utilizarea corectă a produselor de protecţie solară.

"Nu utilizaţi niciodată produsele pentru protecţie solară ca unic mijloc de protecţie, ci asociaţi produselor de protecţie solară şi alte mijloace de protecţie, cum ar fi ochelari şi pălăriile. Produsele pentru protecţie solară nu trebuie să fie prima alegere pentru prevenirea cancerului de piele. Produsele pentru protecţie solară nu trebuie să fie utilizate cu scopul de a prelungi expunerea la soare", a precizat sursa citată.

Produsul pentru protecţie solară trebuie adaptat tipului de piele şi condiţiilor de expunere. Acesta trebuie să protejeze de radiaţiile UVB şi UVA, precum şi să fie aplicat în cantitate mare pentru protecţie solarǎ şi după fiecare baie.

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în anul 2000 au fost diagnosticate, la nivel mondial, peste 200.000 de cazuri de melanom, au existat 65.000 de decese asociate cu melanomul şi aproximativ 18 milioane de oameni au orbit din cauza cataractei, dintre aceste cazuri cinci la sută fiind direct atribuibile expunerii la radiaţiile UV.

În anul 2007, datele Centrului de Statistică Medicală au relevat în România o incidenţă a melanomului de 1,1 la 100.000 de locuitori, la ambele sexe.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi 21 de judeţe din estul, sudul şi sud-estul ţării, unde până miercuri temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade şi izolat chiar şi 37 de grade, iar indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii recomandă evitarea expunerii excesive la soare, altfel pot apărea suferinţe grave.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii recomandă evitarea expunerii excesive la soare, altfel pot apărea suferinţe grave0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei