Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Hunedoara reclamă că află de la presă de actele Guvernului; Boc îi spune să întrebe MAI

Duminică, 18 Iulie 2010 (17:40:46)

Prefectul de Hunedoara s-a plâns premierului că aparatul de lucru al Guvernului nu comunică în teritoriu, după şedinţele Executivului, măsurile adoptate, motiv pentru care el nu e în măsură să "motiveze" actele normative atunci când mass media cere informaţii, Boc recomandându-i să întrebe la MAI.

La finalul videoconferinţei cu prefecţii pe care Emil Boc a convocat-o, duminică, la Palatul Victoria, prefectul de Hunedoara i-a spus primului-ministru că este nemulţumit de modul în care Guvernul comuncică în teritoriu date referitoare la actele normative aprobate, precum şi notele de fundamentare ale acestora.

"Domnule prim-ministru, am o rugăminte. Vorbeam de comunicare şi de impactul comunicării asupra cetăţenilor. Am dori, cumva, să fim ajutaţi să aflăm noile proiecte de acte normative ce intră în şedinţa de Guvern şi notele de fundamentare ale acestora înainte de şedinţă. Pentru că noi, când şedinţa de Guvern se termină şi aceste acte normative trec de Guvern, suntem întrebaţi de mass-media. Este foarte bine că suntem întrebaţi, dar cred că noi trebuie să motivăm foarte bine toate actele normative care trec prin şedinţa de Guvern şi cred că este foarte bine ca prin SGG să primim informaţiile înainte ca mass-media să afle direct din Bucureşti", i-a spus prefectul de Hunedoara lui Emil Boc.

Şeful Executivului a precizat că instituţia care are obligaţia să comunice prefecturilor actele normative care sunt de impact pentru administraţia publică locală este Ministerul Administraţiei şi Internelor(MAI).

"Celelalte ministere au afişat (proiectele actelor normative-n.r.) pe site, potrivit procedurilor legale, iar dumneavoastră aveţi canal deschis, în orice moment, cu MAI pentru a vă pune la dispoziţie informaţiile solicitate", a replicat premierul.

Deşi discuţia a continuat pe o altă temă, Emil Boc a revenit asupra observaţiei prefectului de Hunedoara.

"Şi, pe de altă parte, trebuie să ştiţi că actele normative în formă finală rezultă în urma discuţiei şi dezbaterii din Guvern şi, de aceea, de multe ori, forma finală se poate afla după şedinţa de Guvern întrucât în Guvern se dezbate actul normativ şi pot apărea modificări faţă de proiectul iniţial", a conchis Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Hunedoara reclamă că află de la presă de actele Guvernului; Boc îi spune să întrebe MAI.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Hunedoara reclamă că află de la presă de actele Guvernului; Boc îi spune să întrebe MAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei