Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu bagajele făcute

Reîncarcerat ieri, preotul din Văşcăuţi face naveta între domiciliu şi arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul de la Văşcăuţi-Muşeniţa, Gheorghe Cristinel Pînzaru (36 de ani), a ajuns, ieri după-amiază, pentru a treia oară, în ultimele două săptămâni, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce judecătorii de la Tribunal i-au deschis de două ori uşa de la celulă, însă, la o zi-două distanţă, magistraţii Curţii de Apel au închis-o la loc şi l-au trimis de fiecare dată înapoi după gratii.

Deciziile contradictorii ale judecătorilor suceveni în ceea ce-l priveşte pe parohul acuzat de contrabandă şi dare de mită reprezintă un caz unic în justiţia suceveană.

 

Tribunalul îl vrea liber, Curtea, după gratii

Gheorghe Cristinel Pînzaru şi-a petrecut noaptea de 6/7 iulie a.c. în arestul IPJ Suceava, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

A doua zi, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a preotului, însă judecătorul de serviciu de la Tribunalul Suceava a respins propunerea procurorilor şi a decis că parohul de la Văşcăuţi şi Muşeniţa poate fi cercetat în stare de libertate, interzicându-i doar să părăsească ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Gheorghe Cristinel Pînzaru a fost pus în libertate şi s-a întors la domiciliul său din oraşul Siret.

Nemulţumiţi de sentinţa Tribunalului Suceava, procurorii au făcut recurs, iar două zile mai târziu, magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis că se impune arestarea preventivă a preotului şi l-au trimis pe acesta după gratii.

Contactat telefonic de poliţişti şi aflând decizia magistraţilor, preotul Pînzaru şi-a făcut bagajul şi, de bună-voie, s-a prezentat la arest.

Cinci zile mai târziu, însă, la Tribunalul Suceava s-a judecat cererea de punere în libertate sub control judiciar formulată de Gheorghe Cristinel Pînzaru, iar judecătorii acestei instanţe au admis cererea.

Ba mai mult, chiar dacă soluţia nu era definitivă, iar procurorii au atacat-o cu recurs, judecătorii de la Tribunal au decis punerea de îndată în libertate a preotului care, aproximativ o oră mai târziu, era din nou un cetăţean liber.

S-a întors la apartamentul său din Siret, însă nu a apucat prea mult să se bucure de libertate.

Ieri s-a judecat recursul făcut de procurori, la Curtea de Apel, şi –surpriză –magistraţii acestei instanţe au hotărât să-l trimită pe preotul Pînzaru înapoi în spatele gratiilor, pentru restul neexecutat din mandatul de 20 de zile de arestare preventivă.

La scurt timp după anunţarea sentinţei, parohul de la Văşcăuţi a venit la sediul IPJ Suceava, pentru a fi încarcerat.

 

Interzis la slujbe

Pe lângă problemele pe care le are cu legea, preotul Gheorghe Cristinel Pînzaru riscă, dacă, bineînţeles, acuzaţiile anchetatorilor se vor dovedi a fi adevărate, să fie caterisit.

Până la un verdict final care să confirme sau să infirme vinovăţia preotului, mai marii Arhiepiscopiei au decis suspendarea din oficiu a parohului de la Văşcăuţi şi Muşeniţa.

„Pe perioada cât se desfăşoară ancheta nu mai are dreptul să slujească în nici o biserică, iar la parohiile din Văşcăuţi - Muşeniţa protopopul de Rădăuţi va trimite un alt prelat”, a anunţat, zilele trecute, George Fediuc, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

 

 

„Canon” de la procurori

Gheorghe Cristinel Pînzaru este acuzat că a contactat de mai multe ori un poliţist de frontieră, căruia i-a promis suma de 4.000 de euro, pentru a nu supraveghea cu maşina de termoviziune, timp de jumătate de oră, într-una din nopţile în care era de serviciu, o anumită zonă de frontieră, prin care urmau să fie introduse peste fâşia verde, din Ucraina în România, circa 60-80 de baxuri de ţigări.

În noaptea de 5/6 iulie a.c., mai susţin procurorii de caz, preotul şi complici de-ai săi, rămaşi neidentificaţi, au introdus prin zona respectivă nu mai puţin de 36.950 de pachete de ţigări pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, ţigări cu o valoare de peste 100.000 de lei, pe care le-au depozitat la domiciliile a doi săteni din Văşcăuţi, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost şi ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reîncarcerat ieri, preotul din Văşcăuţi face naveta între domiciliu şi arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Reîncarcerat ieri, preotul din Văşcăuţi face naveta între domiciliu şi arestul poliţiei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!!! trimis de
(17 iul 2010, 14:01:47
Aceasta situatie nu credibilizeaza deloc justitia, ci dimpotriva!!!! Cand se va termina cu circul asta si cand justitia va fi dreapta si egala pentru toti, indiferent daca-i nea Ion din creierul muntilor, "capsunarul" plin de euroi venit in vacanta, ori preotul Cristinel din Vascauti? Este jenant si, din nou, e afectata imaginea justitiei! Chiar nu se poate desfasura o judecata impartiala in momentul in care in boxa apare UN CINEVA?
2.   Schimbati judecatorii daca ... trimis de
(18 iul 2010, 02:13:16
... pentru ei este corect in a face contrabanda cu tigari si a mitui politia.Aceasta justitie este de '2 lei' - se vede la ochiul liber de orice necunoscator ca si-au primit dreptul, altfel ce asa tare se omara ei cu tot cu probe sa-l lase liber????! Ma mir ca nu se sesizeaza DNA-ul cu asemenea cazuri de coruptie. Rusine sa le fie! Asa au invatat ei in scoala sa faca dreptate? Sau si in scoala au stiut numai sa dea dreptul? Ghinionul lor este ca evenimentul este tare dezbatut in presa, iar cu toate astea tot nu se indura sa lase prada.
3.   Nerusinati trimis de
(19 iul 2010, 08:52:02
Aproape ca nici nu te mai miri de nerusinarea justitiei. Cum si cand se va face dreptate in tara asta? Daca nici justitia nu mai este justitie unde se va ajunge? S-a inversat chiar atat de mult scara valorilor in cat albul este negru si negru este alb?
Se stie din totdeauna ca banul deformeaza constiinte, dar, la noi chiar au facut sa dispara. Chiar credeti ca articolele din presa ii deranjeaza cu ceva? In nici un caz, au tupeul chiar sa dea in judecata ziaristii pentru denigrare, si procesul va fi judecat tot de ei> De ce nu se sesizeaza DNA-UL INTREBA CINEVA , dar, ce la DNA nu este aceesi poveste?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei