Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iul 2010 - Anul XV, nr. 166 (4457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Guvernul ar lua de la opoziţie propuneri economice,dar până acum au fost doar "baloane de săpun"

Duminică, 18 Iulie 2010 (16:23:07)

Guvernul ar putea prelua de la partidele din opoziţie propuneri economice de ieşire din criză, pentru a le include în pachetul propriu de măsuri la care lucrează şi care va fi lansat în toamnă, dar opoziţia nu a propus până acum decât "baloane de săpun", susţine primul-ministru Emil Boc.

Şeful Executivului a solicitat duminică prefecţilor, într-o videoconferinţă, ca în discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri să sublinieze că Guvernul va menţine cota unică de impozitare de 16% şi doar după decizia Curţii Constituţionale a fost nevoit să majoreze TVA, iar în toamna acestui an va elimina şi impozitul minim.

Premierul le-a transmis prefecţilor că Guvernul lucrează la un nou pachet de măsuri economice, în care ar putea fi incluse şi propuneri ale partidelor din opoziţie, dacă aceste propuneri nu ar fi doar "baloane de săpun".

"Coaliţia lucrează în acest moment la un pachet de măsuri economice, unde vom putea prelua şi de la opoziţie. Dacă vor dori să vină cu soluţii care să ajute ţara, nu vom avea nicio reţinere, dar, din nefericire, de la opoziţie avem parte până acum doar de baloane de săpun şi nu de soluţii concrete", a afirmat primul-ministru.

El a arătat că nimeni nu este respins în procesul de implementare a unor soluţii noi, care să aibă acoperire bugetară şi aplicabilitate în contextul actual al României, în afara partidelor din coaliţie, fiind aşteptaţi cu soluţii specialişti, ONG-uri, opoziţia, societatea civilă.

Primul-ministru a mai arătat că eliminarea impozitului minim va fi "capul de afiş al acestui program" la care lucrează coaliţia de guvernământ.

Impozitul minim va fi eliminat în această toamnă, iar menţinerea cotei unice de impozitare de 16% rămâne un obiectiv fundamental al Guvernului, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, prezent la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din România 2010".

"Se elimină impozitul minim începând cu această toamnă. Am apreciat şi am spus demult că acest impozit minim şi-a produs efectul pe care l-am dorit şi în această toamnă va fi eliminat", a spus Boc.

El a precizat totodată că autorităţile vor menţine cota unică de 16%, considerând că impozitarea progresivă nu poate aduce venituri suplimentare la buget faţă de nivelul actual.

"Cota unică de 16% va fi menţinută. Vă spun sincer, impozitarea progresivă nu aduce ceea ce cred unii, că poate aduce mai mult la bugetul de stat. Am avut cotă progresivă în România şi ponderea veniturilor în PIB tot 30-31% a fost, fără un surplus. În 2005, cu introducerea cotei unice, a crescut ponderea veniturilor pe această componentă, deci nu avem motive să spunem că ar trebui eliminată cota, fiind şi un semn de stabilitate şi coerenţă a activităţii economice", a arătat premierul.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a precizat, tot vineri, că impozitul minim va fi eliminat la 1 octombrie sau la 1 noiembrie.

"Ministerul Finanţelor are calculele făcute şi sper ca până la sfârşitul anului impozitul minim să fie eliminat", a afirmat Videanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Guvernul ar lua de la opoziţie propuneri economice,dar până acum au fost doar "baloane de săpun".
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Guvernul ar lua de la opoziţie propuneri economice,dar până acum au fost doar "baloane de săpun"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei