Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 200 de infracţiuni economice, cu prejudicii de 10 mil. euro, descoperite într-o săptămână

Duminică, 6 Iunie 2010 (14:55:34)

Aproape 200 de infracţiuni economice, cu prejudicii de peste 10 milioane de euro, au fost descoperite în ultima săptămână de către poliţiştii de la investigarea fraudelor, 155 de persoane fiind cercetate în dosarele constituite în aceste cazuri.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 29 mai - 4 iunie, poliţiştii de la investigarea fraudelor au constatat 194 de infracţiuni, cu prejudicii de peste 39 de milioane de lei (peste nouă milioane de euro - n.r.) şi aproximativ 1,35 milioane de euro, comise de 155 de persoane, din care 18 au fost reţinute sau arestate.

"48 dintre acestea au fost infracţiuni de evaziune fiscală, 28 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 25 de infracţiuni de fals în înscrisuri, cinci la Legea Contabilităţii nr. 84/1998, cinci de abuz în serviciu, opt la Legea Cecului nr. 59/1934, cinci la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale şi 14 fapte de corupţie", se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei Române.

Totodată, 20 de persoane sunt cercetate în 16 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

La acţiuni au participat poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din întreaga ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Într-una din aceste cauze, doi administratori de firmă din judeţul Dâmboviţa sunt cercetaţi penal pentru evaziune fiscală. Anchetatorii au stabilit că cei doi au ascuns sursa impozabilă prin nedepunerea declaraţiilor la organul fiscal de care aparţinea societatea şi nu au înregistrat în evidenţa contabilă toate operaţiunile comerciale efectuate în perioada 2008 - 2009, producând un prejudiciu bugetului de stat de aproape 3,1 milioane de lei. Totodată, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei doi s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale prin nedeclararea sediilor a trei societăţi comerciale în care deţineau calitatea de asociat sau administrator.

Într-un alt caz, cinci persoane din municipiul Craiova sunt cercetate pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea. În perioada iunie - august 2009, cele cinci persoane, prin intermediul unei societăţi comerciale din Craiova, folosind calităţi şi identităţi false, au înşelat patru societăţi comerciale din ţară, de la care au ridicat mai multe utilaje pentru construcţii şi traverse de cale ferată, pe care le-au valorificat fără drept, prejudiciul produs fiind de 1,7 milioane de lei.

De asemenea, un alt administrator de firmă din judeţul Dâmboviţa este cercetat pentru evaziune fiscală, punerea în circulaţie fără drept a banderolelor, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit autorizat şi achiziţionarea de alcool etilic şi distilat de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare, au găsit la punctul de lucru al firmei 79 de pachete de ţigarete fără banderole sau purtând banderole din Ucraina, pentru care nu existau documente legale de provenienţă şi 260 de litri de băutură alcoolică, fără banderole de marcaj fiscal, toate deţinute în vederea comercializării. De asemenea, poliţiştii au mai găsit 172 de banderole de marcaj fiscal pe care era menţionată o societate comercială care a desfăşurat activităţi de producţie şi îmbuteliere alcool şi băuturi alcoolice, dar care nu mai deţinea autorizaţie de antrepozit fiscal de aproximativ trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de infracţiuni economice, cu prejudicii de 10 mil. euro, descoperite într-o săptămână.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de infracţiuni economice, cu prejudicii de 10 mil. euro, descoperite într-o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei