Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL nu va susţine un Guvern care să vină cu o politică economică stângistă

Luni, 24 Mai 2010 (16:55:35)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Ştefăneşti, că PNL nu va da girul său niciodată şi nu va susţine un Guvern care să vină cu o politică economică stângistă, cu o politică ce lipseşte societatea şi economia româneasă de orice şanse de redresare.

"E fals să ni se vorbească fie de măriri de impozite şi de taxe, fie de tăieri dramatice din pensii şi salarii. Este la fel de grav faptul că în această situaţie PSD readuce după câţiva ani buni teoria stângistă conform căreia o creştere a taxelor şi impozitelor, o desfiinţare a cotei unice şi introducerea impozitului progresiv ar fi soluţiile la problemele economice ale României. PNL nu va da girul său niciodată şi nu va susţine un Guvern care să vină astăzi cu o politică economică stângistă, cu o politică ce lipseşte societatea şi economia româneasă de orice şanse de redresare", a susţinut Antonescu.

El a criticat şi "încercarea populistă la rândul ei demagogică şi electoralistă a PSD de a câştiga nişte voturi de la oamenii speriaţi şi ameninţaţi de urmările crizei. Fac un apel la PSD care continuă din punctul nostru de vedere să fie un partener ca partid de opoziţie în stăvilirea abuzurilor pe care partidul stat şi preşedintele-stat Traian Băsescu le fac".

"Fac un apel la domniile lor să nu uite că au guvernat în 2009 catastrofal la ordinele lui Traian Băsescu şi alături de Emil Boc şi PDL, că nu au luat nicio măsură economică reală, şi că, dacă astăzi retorica de stânga reînvie, asta nu este decît pentru a ne da seama că în faţa României există două perspective: calea creşterii economice, calea libertăţii, prosperităţii, care aparţine soluţiilor economice liberale sau calea poveştilor stângii pe care le cunoaştem din anii '90, calea sărăciei, calea la rândul ei a clientelei, calea prin care ni se povesteşte cum se ia de la bogaţi spre a se da la săraci, şi ştim întotdeana realitatea că s-a luat de la bogaţi, dar nu le-a mai ieşit niciodată pasul doi să dea la săraci", a adăugat liderul PNL.

Antonescu a mai spus că Guvernul Boc "va cădea" şi "Traian Băsescu şi ai săi nu vor mai fi la putere în România", pentru că şi credibilitatea şi capacitatea lor de a convinge oamenii şi capacitatea lor de a acţiona în folosul societăţii scad dramatic de la o zi la alta.

"Remintesc tuturor românilor care urmăresc aceste confruntări ideologice că nu întâmplător, câtă vreme stânga a guvernat România chiar cu impozit progresiv n-a reuşit niciodată să mărească simţitor pensiile în această ţară, au reuşit liberalii cu cotă unică şi cu impozit mic. Că de asemenea niciodată stânga n-a reuşit majorări salariale consistente în sector bugetar, de pildă în învăţământ, tot guverne de dreapta au reuşit acest lucru. Nu cred că e momentul ca populismului prezidenţial şi guvernamental să-i fie opusă această retorică de stânga", a conchis Crin Antonescu, în discursul său critic la adresa PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL nu va susţine un Guvern care să vină cu o politică economică stângistă.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: PNL nu va susţine un Guvern care să vină cu o politică economică stângistă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei