Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raport CF2: Mediu impropriu, sterilizare îndoielnică, fără condiţii de dezinfecţie şi curăţenie

Joi, 29 Aprilie 2010 (16:53:08)

Raportul comisiei de anchetă de la Spitalul CF 2 arată că în unitatea sanitară s-a lucrat într-un mediu impropriu, sterilizarea a fost îndoielnică, nu au fost respectate condiţiile de curăţenie, dezinfecţie, sterilizare şi asepsie, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a prezentat concluziile într-o conferinţă de presă, spuând că, din punct de vedere epidemiologic, cele două paciente infectate la Spitalul CF2 - Amelia Antoniu şi Roxana Preda - au suportat intervenţii chirurgicale minore, dar cu manopere diferite, efectuate în aceeaşi sală operatorie, în aceeaşi zi, în aceeaşi secţie, la un interval de 30 de minute una de cealaltă.

Intervenţiile au fost efectuate de doi medici curanţi diferiţi, cu acelaşi medic anestezist şi cu aceeaşi echipă de cadre medii.

Anestezia a fost realizată cu medicamente şi asociaţii medicamentoase perfuzabile parţial, diferite ca asociere şi doze, potrivit raportului. Postoperator, la un interval de timp scurt, pacientele au prezentat simptomatologie similară, respectiv frisoane, dispnee, trombocitopenie, scaune diareice şi deprecierea funcţiilor organelor vitale.

Potrivit raportului, "au fost realizate condiţiile unor factori de risc în spaţiu, timp şi efecte similare".

"Din punct de vedere al respectării condiţiilor de curăţenie, sterilizare şi asepsie nu au fost respectate condiţiile igienico-sanitare specifice blocului operator, nu au fost respectate condiţiile de sterilizare (de exemplu reutilizarea unui dispozitiv medical de unică folosinţă prin resterilizare cu eficienţă îndoielnică). Nu există un control corect şi continuu al circulaţiei germenilor în spital, lipseşte politica de aprovizionare şi utilizare a dezinfectantelor în funcţie de tipul de risc infecţios, identificat pentru fiecare secţie. Nu sunt stabilite proceduri clare de asepsie (nu există controlul calităţii apei sterile utilizate), sunt discontinuităţi în aprovizionarea cu dezinfectante pentru spălatul chirurgical al mâinilor. Deşi există un laborator al spitalului, acesta nu asigură realizarea investigaţiilor micro-biologice pentru pacienţii internaţi. Deşi există nominalizată persoana pentru supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale, nu există niciun plan propriu de măsuri, nu sunt îndeplinite sarcinile specifice. S-a constatat existenţa unui risc real de contaminare al instrumentarului şi al substanţelor medicamentoase administrate, prin respectarea procedurilor de manipulare", se mai arată în raprotul comisiei de anchetă a MS la Spitalul CF 2.

Ministerul Sănătăţii va înainta acest raport reprezentanţilor Ministerului Trasporturilor, dar şi Colegiului Medicilor din România, care vor decide măsurile necsare din punct de vedere organizatoric, administrativ şi al exercitării profesiei.

Problemele de la CF2 au intrat în vizorul autorităţilor după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost transferate la SUUB în stare gravă, în 20 aprilie, în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse la acest spitalSpitalul CF2.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transpoturilor fac anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de vineri. Mai mulţi medici, inclusiv directorul CF2 au fost demişi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Colegiul Medicilor Bucureşti a declanşat ancheta disciplinară la Spitalul Clinic CF2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raport CF2: Mediu impropriu, sterilizare îndoielnică, fără condiţii de dezinfecţie şi curăţenie.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raport CF2: Mediu impropriu, sterilizare îndoielnică, fără condiţii de dezinfecţie şi curăţenie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei